Queen Machine
Queen Machine

Slagelse Festuge er efterhånden blevet en traditionsrig og årligt tilbagevendende begivenhed, som mange mennesker i og uden for kommunen ser frem til og forbinder med byen Slagelse. Sammen med Sct. Michaels natten og Sørby Marked er festugen om noget med til at markere den folkelige festlighed i Slagelse.

Festuge er altid placeret midt om sommeren, og i år starter Slagelse den ugelange fest lørdag den 20. juni. De glade dage skydes af med festfyrværkeriet lørdag den 27. juni med midnatstid.

Festugen i Slagelse er fyldt med kulturelle tilbud af enhver art og med oplevelser rettet mod familier i alle aldre. Alle byens pladser og torve er denne uge pakket med feststemning, musik og arrangementer. Byens spisesteder og restauranter disker op med særlige festuge menuer, specielle menukort og ekstra udendørsservering, der gør denne sidste uge af juni til noget særligt for Slagelse.

Moonjam
Moonjam

Flying Superkids til Slagelse
Dyrenes Dag i anlægget er et tilløbsstykke for specielt børnefamilier, hvor landmænd og dyreelskere fremviser deres avlsdyr og fritidsdyr. Der er dyr for enhver interesse. Man kan få sig en snak om pasning med avlere, og ikke mindst børnene kan få lov til at røre og føle. En ekstra særlig attraktion i år bliver uden tvivl, at showet ”Flying Superkids – The Future” kommer og leverer deres ekstraordinære gymnastikshow.

Carpark North
Carpark North

Fede koncerter i festugen
Til Slagelse Festuges seks betalingskoncerter kan adgangen i år købes for 300 kroner. Programmet er igen i år fyldt med oplevelser for de vestsjællandske pop og rock-elskere.

Torsdag den 25. juni kl. 19.30 spiller Joey Moe, en af dansk pops unge og mest aktive kunstnere, og kl. 21.30 er det Sømændene, et af de mest populære danske liveorkestre, der går på scenen.

Fredag den 26. juni kl. 19.30 spiller Moonjam, et band der gennem en generation har sat deres tydelige præg på dansk pop. Rasmus Walter, der de seneste år for alvor er slået igennem som solokunster, giver kl. 21.30 fredagens anden koncert.

Lørdag byder også på to koncerter, kl. 19.30 er det Queen Machine, som indtager scenen, et band der af kendere karakteriseres som Nordeuropas bedste kopiband. Klokken 21.30 spiller Carpark North – bandet der efter fem år uden albums nu er stærkt tilbage – koncerten, der lukker Slagelse Festuge 2015.

/joj