Begivenheder

Andre nyheder

Der er gode tilbud, konkurrencer og kaffe på kanden, når kunderne inviteres til Blå Lørdag den 27. april. Pressefoto

Genbrugsbutik i Slagelse gentager succes og fejrer Blå Lørdag

Sidste år vrimlede kunderne til Blå Kors Genbrugs butik ‘Nyt igen’ i Slagelse, da butikken for første gang holdt Blå Lørdag. Den 27. april inviteres kunderne igen indenfor til en festlig dag med 25 procent på alt i butikken, konkurrence og kaffe på kanden.
Hver gang kunderne køber tøj, bøger eller andre ting i Blå Kors’ genbrugsbutikker, er de med til at støtte udsatte børn, unge og voksne i Danmark.

16. april 2024
Foto: ABW

City Bowling har købt Superbowl

City Bowling udvider deres bowlingkæde med endnu et center, da de har købt Super Bowl i Slagelse.
Glæd jer til en kæmpe åbningsfest i maj måned – der bliver både gode rabatter og fede konkurrencer!

16. april 2024
Pressefoto

Årets ZTRONG

Årets ZTRONG blev Mikael Skak Pedersen – stort velfortjent tillykke!
Maibritt Isberg Andersen, CEO i ZTRONG, siger tak – tak for den dejligste ZTRONG dag på Hotel Lillevang i Slagelse.
Vi ses næste år d. 10 april 2025.

15. april 2024
En aften for Palæstina

En aften for Palæstina

I lyset af den igangværende krise i Palæstina byder Caféteket velkommen til en aften med mad, musik og oplæg, for at få en bedre forståelse af det palæstinensiske folk, deres historie, kamp, ​​og hvad krisen betyder for det palæstinensiske folk her i Danmark. 
Det sker torsdag den 18. april kl. 17-21.
Der vil være loppemarked ved Caféteket hele dagen, alt salg fra loppemarkedet vil gå ubeskåret til UNRWA (United Nations Relief and Works Agency).

15. april 2024
Når far har demens

Når far har demens

Med sit foredrag ønsker Lene at give et indblik i, hvad det vil sige at være pårørende – voksent barn til en forælder med demens. Fra de første spæde tegn på demens, til hendes far fik demensdiagnosen Alzheimers demens og de efterfølgende år, hvor Lene var vidne til, hvordan demenssygdommen greb sig ind på familien, og forandrede deres liv for altid, når to forældre har brug for de voksne børns omsorg.
Det sker mandag den 6. maj 2024 kl. 14-16 på Antvorskov Plejecenter, Antvorskov Allé 1, Slagelse.

15. april 2024
Foto: ABW

Hundedag i Birkegårdens Haver

Sæt kryds i kalenderen! Lørdag 27. april 2024 er sæsonens første Hundedag i Birkegårdens Haver. Sammen med din allerbedste hundeven kan du nyde de fem skønne haver. En oplevelse udover det sædvanlige for både to-benede og fire-benede. Husk, at hunden skal føres i snor, og du skal selv samle op efter vovsen.

13. april 2024
Odalisque, Lina Hashim. Foto: Søren Meisner

Kunstnersamtale med Lina Hashim

Torsdag den 25. april 2024 kan man møde performance- og billedkunstneren Lina Hashim til en hyggelig og inspirerende samtale i Kongegaarden. Hun har opnået stor succes og er blevet tildelt priser og nomineringer for sine personlige og performative værker, hvor hun kompromisløst udfordrer egne erfaringer og andres fastlåste forestillinger.
Som muslimsk opdraget kvinde, og samtidig kritisk betragter, besidder Lina Hashim et dobbelt blik i sine afdækninger af aspekter i islam, der ofte er gemt væk for offentligheden. Hun har sagt, at ”hvis islam er et teaterstykke, vil jeg vise, hvad der sker backstage”.

12. april 2024
Pressefoto

Ni lodsejere siger ja til forundersøgelse af lavbundsjord

I alt 150 hektar landbrugsjord kan måske tages ud af drift, efter Slagelse Kommune har fået tilsagn fra Miljøstyrelsen om at få støtte fra Klima-lavbundspuljen til at lave forundersøgelser af ni lodsejeres lavbundsjord. Lavbundsjord er typisk jorde, som udleder meget CO2. I Slagelse Kommune udgør lavbundsjord 2 procent af det samlede landbrugsareal, men det står for 19 procent af landbrugets samlede CO2-udledning.

12. april 2024
Byvandring i Slagelse

Byvandring i Slagelse

På turen rundt i byen med Slagelse Museum er der historier om nogle af de menneskeskæbner, f.eks. borgmesteren og Falckmanden, som krigen formede. Almindelige mennesker levede under højst ualmindelige forhold, og folk kæmpede for deres egen overbevisning – for eller imod tyskerne. Tidligere naboer og venner blev til fjender, hvilket havde fatale konsekvenser for nogle ved besættelsens ophør. 

12. april 2024
Foto: ABW

Camps for børn og unge på ZBC Slagelse i sommerferien

Igen i år holder ZBC Slagelse en række spændende camps for børn og unge i sommerferien. Her får de muligheden for at lære nyt, fordybe sig i deres interesser og få en masse sjove oplevelser sammen med andre børn og unge. I alt er der fire camps med hvert sit tema.

11. april 2024
Her kører danskerne for stærkt – og det koster liv

Her kører danskerne for stærkt – og det koster liv

Når danskerne bliver spurgt om deres holdning til at køre 10 procent for stærkt på landevejen, er der alt efter geografi stor forskel på i hvor høj grad, at bilisterne finder det acceptabelt. I det jyske er accepten af for høj hastighed nemlig generelt større, end den er på øerne. For eksempel er andelen af midt- og vestjyder, som synes, at det er acceptabelt at køre lidt for stærkt, 43 procent større end blandt bilister fra Midt- og Vestsjælland.

11. april 2024
Foto: SDL

Når personligheden bliver forstyrret

Hvordan hænger det sammen, at nogle mennesker oplever personlighedsmæssige udfordringer, der er så lidelsesfulde og forhindrende for et tilfredsstillende liv, at det kaldes en personlighedsforstyrrelse? Vær med denne aften og bliv klogere på emnet sammen med PsykInfo.

10. april 2024
Fødselsdagsfest der vælter kegler!

Fødselsdagsfest der vælter kegler!

Vil du holde en børnefødselsdag, der garanterer store smil og højt humør? Superbowl Slagelse har den perfekte pakke, som indeholder 1 times bowling og en lækker børnemenu, til kun 140 kr. pr. barn, når I booker for mindst 4 personer pr. bane. Skoleje er inkluderet!

10. april 2024
Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk / Dit Slagelse

Sundhedspolitikken – første fokus er børn og unge

Byrådet vedtog i december 2023 en ny Sundhedspolitik. Nu skal den følges op med en handleplan, og første vigtige fokusområde er børn og unge i Slagelse Kommune.
’Det er dejligt at opleve, at mange ønsker at indgå i samarbejdet for at sikre det gode børne- og ungeliv med fokus på sundhed, et godt socialt liv og en aktiv fritid. Ligesom vores eksisterende aktiviteter med ABC for mental sundhed og arbejdet med Solsikkeprogrammet matcher fint ind’, siger Christopher Trung, medlem af Sundhedsudvalget.

10. april 2024
Tegning af Sct. Peders Kirke, dateret 1822-83. Foto: Museum Vestsjælland

Rundvisning i Sct. Peders Kirke

Den middelalderlige Sct. Peders kirke i Slagelse er ombygget mange gange. Den ældste del er opført før 1200, og i 1300 tallet blev kirken udbygget med et kor og et nordre og søndre kapel. En del af kirkens inventar er genbrug fra Antvorskov Klosterkirke, bl.a. døbefonten. Kirkens våbenhus er tilføjet i 1400-tallet.
Hør den fascinerende historie på denne rundvisning.

10. april 2024
Pressefoto

Nyt skoleforsøg skal gøre flere udskolingselever klar til en erhvervsuddannelse

Slagelse Kommune deltager fra næste skoleår i en ny forsøgsordning oprettet af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, hvor et begrænset antal elever i 8. og 9. klasse kan se frem til at kunne kombinere undervisningen i folkeskolen med praksisorienterede valgfag på en erhvervsskole.
– Forsøgsordningen er en god mulighed for, at eleverne stadig får mulighed for at dygtiggøre sig i en række fag i skolen, mens de samtidig lærer om forskellige håndværk og får afprøvet forskellige brancher. Læring og praktik understøtter hinanden, og forhåbentlig giver forløbet også de unge nogle nye succesoplevelser, som motiverer dem både i dagligdagen og til senere at overveje en erhvervsfaglig uddannelse, siger næstformand i Børne- og Ungeudvalget Phillip Weirup (C)

9. april 2024
Politirapporten fra 2024-03-27

Politirapporten fra 2024-03-27

Lokalpolitiet var lørdag aften gennem Slagelse, og i Christiansgade så politibetjentene en cyklist, som de besluttede sig for at kontrollere. Det var en 39-årig mand fra byen, som imidlertid talte noget snøvlende. Han blev visiteret på stedet, og der dukkede en lille pose med 0,6 gram kokain, syv små poser med 14 gram skunk og 28,5 gram hash op. De ulovlige stoffer blev konfiskeret, og den 39-årige blev anholdt klokken 19.54 og sigtet for salg af euforiserende stoffer. Han blev afhørt på politistationen Slagelse, inden han blev løsladt igen klokken 22.35.

9. april 2024
Da tyskerne kom!

Da tyskerne kom!

På turen rundt i byen med Slagelse Museum er der historier om nogle af de menneskeskæbner, som krigen formede fra borgmester til Falckmanden. Almindelige mennesker levede under højst ualmindelige forhold, og folk kæmpede for deres egen overbevisning – for eller imod tyskerne. Tidligere naboer og venner blev til fjender, hvilket havde fatale konsekvenser for nogle ved besættelsens ophør. 

9. april 2024
Pressefoto

Vil du opleve et spændende foredrag om søvn og gigt?

Sygeplejerske og forsker Kristine Marie Latocha fra Rigshospitalet – Glostrup fortæller om søvn.
Det sker på Slagelse Bibliotek onsdag d. 24. april 2024 kl. 19.
Kristine kommer ind på hvad søvn gør godt for, hvad normal søvn er, og hvad der kan give søvnbesvær, når man har gigt. Hun fortæller også om, hvad du selv kan gøre, når søvnbesværet opstår eller bliver langvarigt.

9. april 2024
I disse kommuner er der flest sygedage blandt SOSU’er

I disse kommuner er der flest sygedage blandt SOSU’er

Der er bemærkelsesværdige store forskelle i sygefraværet pr. SOSU-medarbejder mellem kommunerne fra 16 dage om året i den bedste kommune til 27 dage i den dårligste, viser ny CEPOS-analyse.

8. april 2024