Er familien for nyligt udvidet med en hundehvalp, kan det være, at det nye hvalpehold på Slagelse Dyrehospital er en god start på den fremtidige træning af det nye familiemedlem.
– Vi har længe talt om at starte et træningshold for hvalpe, og nu har vi fået det til at passe med vores øvrige hold og hundelegepladsen. Det bliver et hold for alle racer og for hvalpe fra 12 uger til ca. 8 måneder. Vi vil fokusere meget på indlæring, altså hvordan hunden lærer, så man kan træne hvalpen til de ting, der er vigtige for den enkelte. Derudover træner vi selvfølgelig de grundlæggende øvelser som sit, dæk og indkald, og mon ikke vi også får tid til et par sjove tricks, fortæller dyrlæge Signe Søndergaard Kristiansen, der skal være instruktør på holdet.

Hvalpetræningen foregår over seks mandage fra klokken 16.30-17.30, og starter den 20. februar.
Undervisningsformen er baseret på klikkertræning, hvor hunden belønnes for den ønskede adfærd.
– Det er ikke et krav, at man vil bruge klikker, men udgangspunktet er, at vi belønner hvalpen, når den gør det, vi gerne vil have den til. Det er en træningsform, der giver en god kontakt imellem hund og ejer, og har man først fået den metode til at virke, kan man lære sin hund stort set hvad som helst, fortæller Signe Søndergaard Kristiansen.

Vil man vide mere om hvalpetræningen, kan man kontakte Slagelse Dyrehospital eller finde mere information på hjemmesiden www.slagelsedyrehospital.dk

Signe Søndergaard Kristiansen træner hvalpe i Slagelse Dyrehospital.
Del på sociale medier