Dobbeltkyst, lavt vand og trygge oplevelser. Sjællands Vestkyst har meget at byde på – ikke mindst fra en havkajak. Derfor har Slagelse Kommune for at øge turismen ved den vestsjællandske vestkyst fået beskrevet en række særlige kajakture ved Agersø, Omø, Bisserup og Skælskør, som giver unik mulighed for at opleve kyster, rev og næs, kløfter og meget mere fra en havkajak. Alle turene kan ses på Visit Vestsjællands hjemmeside, hvor både ruterne og kort kan hentes.

Sjællands vestkyst er et oplagt sted at få testet kajakformen og tage ture langs kysten, i vandløb og på søerne. Her er muligheder for både den erfarne roer og nybegynderen. For at give inspiration til kajakroere både i kommunen og ikke mindst turister, som lægger vejen forbi, har lokale ildsjæle været med til at definere fire kajakture, som er grundigt beskrevet både i forhold til oplevelser og udfordringer. Samtidig er to andre ture på vej, der beskriver den spændende tur mod Korsør og op langs kysten.

Langs kysten venter både trygge oplevelser med lavt vand og færre bølger, og hvis man søger udfordringer, så kan kysten også byde på meget strøm og bølgepåvirkning – det giver perfekte muligheder for unikke naturoplevelser fra en hav-kajak. Havkajakturene er en del af Slagelse Kommunes Natur- og Kystturismeprojekt, som skal øge turismen ved den vestsjællandske vestkyst bl.a. ved at etable-re flere turismeaktiviteter.

Dobbeltkyst giver særlige naturoplevelser på vandet
– Vores havne og strande egner sig rigtig godt til ture med havkajak og vores dobbeltkyst mellem Bisserup og Glænø giver nogle særlig fantastiske naturoplevelser, uanset hvilket niveau man er på. Alt efter hvor habil en kajakroer man er, så er der noget for enhver, og med de fire ture, som vi har sendt en havkajakroer ud på for at få beskrevet, kan vi endnu bedre inspirere vores turister til at tage på særlige naturoplevelser på vandet langs Sjællands Vestkyst, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen (I).

Turistoplevelser skal være mere synlige
De i alt seks havkajakture skal være med til at give et overblik over nogle af de mange oplevelser, som venter langs Sjællands Vestkyst, og de kan alle ses på Visit Vestsjællands hjemmeside, hvor både ruterne og kort kan hentes.

– Kajaturene er et eksempel på, hvordan vi sammen med Slagelse Kommune arbejder for at skabe udvikling af turismen, og nu bliver det endnu tydeligere. Vores område har rigtig meget at byde på, og det skal vi sammen have synliggjort og sammentænkt i endnu højere grad – og det bliver også sammentænkt i og synliggjort i et større nationalt perspektiv. Det er nemlig også en del det dansk-tyske projekt REACT, der arbejder for at gøre området kendt for aktiv ferie som f.eks. havkajak, lystfiskeri, cykling og vandring, siger Anette Moss, konstitueret direktør i Visit Vestsjælland.

Se morgengry fra havkajakken
Er man ikke selv den heldige ejer af en havkajak, så kan den bl.a. lejes hos Dybkærgaard gårdbutik, som også arrangerer solopgangsture, hvor man med guide kan opleve daggryet i en havkajak på Storebælt. Turen kan opleves hver fredag i juli og kan bl.a. bookes på Visitvestjællands hjemmeside.

http://www.visitvestsjaelland.dk/booking/26177

Korsør Borg set fra havkajak. Foto: VisitVestsjælland
havkajak ved stranden, nær Storebæltsbroen
Skønt isætningssted med Isbådsmusæet i baggrunden. Foto: VisitVestsjælland