150.000 kr. til at markedsføre og synliggøre Slagelse Kommune som en attraktiv kommune. Det valgte Kultur- og Fritidsudvalget på sit seneste møde at give Sørby Esport i en markedsføringsaftale med Slagelse Kommune. Med et af Danmarks bedst udviklede esportsmiljøer og som landets største esportforening er der også særdeles god mulighed for, at esporten kan udvikles og sætte Slagelse Kommune på landkortet, som en særdeles vigtig spiller i forhold til Esport.

Hvert år underskriver Slagelse Kommune markedsføringsaftaler med foreninger og sportsudøvere omkring markedsføring af Slagelse Kommune som en attraktiv kommune og i særdeleshed som en attraktiv eliteidrætskommune. I år har Kultur- og Fritidsudvalget indgået markedsføringsaftaler for i alt 940.000 kr., hvoraf 150.000 kr. er afsat til Sørby Esport.

Brande Slagelse som fremtidens kommune
– Sørby Esport er en interessant samarbejdspartner for Slagelse Kommune. Foreningen har både et højt aktivitetsniveau og et højt fagligt niveau med bl.a. landets bedste talentudviklingsmiljø. Derfor har vi på baggrund af en ekstern vurdering valgt at indgå en markedsføringsaftale med foreningen. Vi ser meget frem til at følge foreningens udvikling, ikke mindst fordi esporten virkelig udvikler sig i disse år og opfattes af mange som moderne, fremadrettet og nytænkende. Den opfattelse kan være med til at brande Slagelse som fremtidens kommune, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Stén Knuth (V).

Det er ikke kun esporten generelt, som er i udvikling. Sørby Esport er også i en hastig udvikling både medlemsmæssigt, organisatorisk og sportsligt og har p.t. 200 medlemmer og ca. 400 på venteliste.

Vil gøre mere for flere
– I Sørby Esport er vi klar til at gå forrest. Derfor er vi løbende i dialog med Slagelse Kommune omkring, hvordan vi i endnu højere grad end i dag kan udvikle vores klubkultur, forening og uddannelsestilbud f.eks. med et esportscenter som base. Samtidig arbejder vi også på at skabe større netværk omkring nye sponsorater og partnerskaber. Vi ønsker at gøre mere for flere, og derfor er vi rigtig glade for tilskuddet, som gør, at vi kan komme et godt skridt tættere på vores mål, siger Mark Kristensen formand i Sørby Esport.

– Sørby Esport er kommet rigtig godt fra start og med den hastige udvikling, som foreningen er inde i både medlemsmæssigt, organisatorisk og sportsligt, så er der god mulighed for, at den udvikling vil stige i de kommende år. Derfor skal vi også i udvalget drøfte, om der er andre muligheder for, at vi kan støtte foreningens videre succes og planer for fremtiden, siger næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen (A).

Til at vurdere markedsføringsaftalerne og den reelle markedsføringsværdi benytter Slagelse Kommune en ekstern partner, Sport One.

Flere oplysninger
Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Stén Knuth tlf. 24 40 01 11 eller mail sten.knuth@slagelse.dk
Næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen, tlf. 58 30 66 08 eller mail jorga@slagelse.dk
Formand i Sørby Esport Mark Kristensen, mail kark@sorby-esport.dk