Flere og flere børn vil være brandkadetter. Forleden fik 19 nyudklækkede kadetter deres diplom.

Rosenkildegården og beredskabets brandkadetprojekt Firebirds er blevet populært blandt børnene i Ringparken. Børnene vil tage ansvar, og derfor strømmer de til for at lære om brandslukning, førstehjælp og meget mere.

Foto er fra afslutningsarrangementet for det seneste hold kadetter.

– Firebirds projektet viser, hvad vi kan opnå sammen, når dygtige brandmænd og pædagoger engagerer nysgerrige børn. Og så viser det, at der er rigtig mange forældre i Ringparken, som bakker op om deres børns fremtid, siger Helle Blak (F), udvalgsformand for Børne- og Ungeudvalget.

Firebirds projektet har kørt siden 2011 med to hold om året. Det er hovedsageligt børn fra Ringparken, som deltager, men på det nyudklækkede hold var der også elever fra fritidsklubben Marievang. Børnene undervises en dag om ugen i tolv uger i blandt andet grundlæggende brandslukning, forebyggelse og førstehjælp. Men undervejs lærer de også at samarbejde og får trænet deres fysik.

– Jeg bliver altid imponeret over, hvor alvorligt ungerne tager deres uddannelse. De lytter, de er koncentrerede og de vil helt klart lære at gøre det rigtigt. Og så er de jo pavestolte når de modtager deres diplom efter endt uddannelse, siger konstitueret beredskabschef Michael Djervad.

Det næste hold forventes at starte til efteråret, og interesserede forældre kan henvende sig til konstitueret afdelingsleder i Rosenkildegården/Basen Ditte Brøgger Løjborg på mailadressen: [email protected]

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

* Udvalgsformand for Børne- og Ungeudvalget, Helle Blak, telefon 20 87 53 83

* Konst. Beredskabschef Michael Djervad, telefon 58 57 97 03