Korsør Kunstforening præsenterede torsdag den 5. Juli Kongegaardens Sommerudstilling 2018, der var den 22. i rækken.

Der var 70-80 fremmødte gæster og samtlige 12 kunstnere til stede. Der blev solgt et par værker af Nelly Gaskin henholdsvis Jane Morten; men der er endnu værker at erhverve sig.

Udstillingen er åben tirsdag til søndag kl. 11-16 og der er fri entré. Der er tillige fri entré til koncerten den 22. juli kl. 14-16 med Susanne Thea & Malinovsky som synger digte af Oscar Wilde.

Formand Finn Mikkelsens tale ved ferniseringen:
“Det er med stor glæde, at jeg på Korsør Kunstforenings vegne kan byde velkommen til alle gæster og især til kunstnerne og deres værker. Det er 22. gang, at Sommerudstillingen er i Kongegaarden. Den første gang var i 1997 med 9 kunstnere fra det vestsjællandske professionelle ”kunstlandskab” og titlen Vestsjællandske Kunstnere. Fire af kunstnerne holder ved endnu. Det er Jane Morten, John Würtz, Jesper Neergaard, og Kirsten Ernst. Nye kunstnere er heldigvis kommet til og andre desværre gået fra gennem årene af forskellige årsager. Korsør Kunstforening kan i år med stolthed præsentere hele 12 kunstnere. Udstillingen fik ret hurtigt titlen Kongegaardens Sommerudstilling og endda med romertals nummerering; men det er vores indtryk, at flere var lidt i vildrede med romertallene, så nu altså med årstal på.

Det er som gæst Anni Fiil med papircollager noget vi sidste havde repræsenteret i 2004 med afdøde Lizzie Thyssens, værker. Christina Reenberg Jensen kom til i 2016 og hendes mand Michael Wurstbauer i 2015 med bl.a. fotos. De er eksempel på et sted Kongegaardsprojektet er lykkedes. Som resultat af beboelse af en af legatlejlighederne i Kongegaarden har de efterfølgende slået sig ned i lokalområdet. Vi synes i foreningen, at det er ærgerligt at den mulighed pt. er halveret. Og erstatte af ”Det blå rum”.

Anne Thorseth kom med i 2014, hvor vi opdagede hende som tilflytter til Sorø-området. Denne gang vises forarbejder til bøger. I 2008 kom Susanne Thea med sin fine grafik; men i år er det maleri der vises i en størrelse, hvor man forhåbentlig kan fristes af pris og størrelse. Den oprindelige idé med udstillingerne var netop, at man skulle kunne tage tingene med straks, måske som et ferieminde.

Jens Kantsø kom med i 2006, og har siden vist sine klare farver i vores lyse lokaler. Han er heldigvis stadig aktiv og elsket i området. Siden 2005 har keramiker Nelly Gaskin kommet med nye vinkler på egne værker til udstillingen. I år et stort næsehorn i tråd med medlemsgaven fra 2007.

Værker af Nelly Gaskin og Christina Reenberg Jensen. Foto: Korsør Kunstforening.

Lillian Neergaard fik vi med i 2002. Hun har siden vist sine fantastiske collager, som også afspejler sig i hendes store malerier. Jesper Neergaard har siden starten i 1997 vist sine skulpturer i mange stenarter og i rigtig mange udformninger. I år en familie af fabeldyr. De farverige skulpturer og relieffer i stentøj har Kirsten Ernst lyst op med i lokalerne siden starten. Dette år med farverige vægfade, som man kunne fristes til at benævne ”platter” uden sammenligning med de kendte blå i øvrigt. De er meget dekorative også i vandret position, som det vises.

Jane Morten og John Würst har siden starten bidraget med malerier på lærred eller på papir i alle størrelser. Gode naturbilleder henholdsvis tankevækkende farvemønstre.

Heldigvis er det også lykkedes at få flere af årets kunstnere til at udarbejde medlemsgaver, hvoraf flere stadig kan erhverves: Kirsten Ernst, Jane Morten, John Würtz, Jens Kantsø, Susanne Thea og Nelly Gaskin.
Desuden har flere bidraget til motiv på den tidligere plakat for årets aktiviteter i Kongegaarden.

Se mere om de enkelte kunstnere i webkataloget, som kan printes fra vores hjemmeside www.korsørkunst.dk – og se i øvrigt om vore aktiviteter der og på vores Facebook. Giv gerne kommentarer dertil.

Salget i 2017 var på udstillingen pænt – det håber vi naturligvis at overgå i år! Derfor se jer godt omkring og få en snak med kunstnerne, medens de er her. Brug evt. også muligheden for en indmeldelse i kunstforeningen for dig selv eller måske din arbejdsplads. Se årets medlemsgave af Susanne Thea i receptionen!

HUSK : Koncert i udstillingen søndag den 22. juli kl. 14-16 med Susanne Thea & Malinovsky og Oskar Wilde sange. – Der er fri entré så længe der er plads. Udstillingen er åben!”.