Ingen er blevet god til noget alene – vil du hjælpe et anbragt barn med skolen? – Lige meget, hvad du skal her i livet, så har du behov for hjælp fra andre mennesker.

Sådan siger Lær for Livets ambassadør, den tidligere landsholdsanfører Daniel Agger, i samtale med Lær for Livets to øvrige ambassadører, skuespillerinden Lise Baastrup og musiker Simon Kvamm om vigtigheden af at bruge sit overskud på noget meningsfyldt.

Foto: Abw

Anbragte børn halter langt efter deres ikke-anbragte kammerater i forhold til skole og uddannelse. Kun 53 % af de anbragte børn gennemfører 9. klasse med et afgangsbevis i hånden. Til sammenligning er tallet 93 % for ikke-anbragte [1]. Lær for Livet arbejder for at styrke anbragte børns læring og livsduelighed, så de kan gennemføre en ungdomsuddannelse og skabe et godt liv for sig selv. Lige nu søger Lær for Livet frivillige mentorer til anbragte børn i Slagelse kommune.

Brug dit overskud

En vigtig del af Lær for Livets læringsprogram er, at hvert barn får en frivillig mentor, som hjælper barnet med skolearbejde og faglige udfordringer et par timer 3-4 gange om måneden.

– Måske har man selv fået noget med fra nogen, og der har man næsten pligt til, hvis man har et eller andet overskud – at give det videre, siger Simon Kvamm, ambassadør i Lær for Livet. Som frivillig mentor i Lær for Livet kan du bruge dit overskud til at gøre en forskel for et anbragt barn.

Lige nu søger Lær for Livet mentorer til 2 børn i Slagelse og Dalmose. Læs mere om, hvordan du kan blive mentor og gøre en forskel for et anbragt barn på www.laerforlivet.dk

Om Lær for Livet:

Lær for Livet er et landsdækkende læringsprogram, som gennem en helhedsorienteret indsats skal sikre læring og livsduelighed til knapt 1.000 anbragte børn i tæt samarbejde med de danske kommuner. Lær for Livet samarbejder pt. med 47 kommuner rundt om i landet.

Øget selvværd, faglige succeser og et stærkere tilhørsforhold til skolen skal skabe fundamentet for, at børnene kan gennemføre en ungdomsuddannelse skabe sig et godt liv. Børnenes seks-årige forløb i Lær for Livet består både af en mentorordning, flere camps med fokus på netværk, personlig og faglig udvikling samt brobygning til børnenes skole og anbringelsessted.