Udtryksfulde malerier i sort/hvid med strejf af farve af Pernille Pantozais på Kunstgalleriet i Slagelse.

Pernille Pantozais er født og opvokset i Slagelse, men bor idag i Vanløse, København med sine 2 børn August 12 og Alberte 7 år.

I 2017 åbnede hun eget galleri/atelier på Jernbane Allé i Vanløse og valgte efter at have malet i 15 år, at levevejen skulle være som billedkunstner. Hun har tidligere lavet flere pop-up gallerier i forbindelse med kulturnætter og udstillet på hoteller og i flere firmaer. Senest er hun blevet tilknyttet Kunstgalleriet i Slagelse, og hun udstiller i Sparkassen Kronjylland i Slagelse på Kulturnatten.

Pernille Pantozais (pressefoto).

Pernille maler med oliemaling på lærred. Lidt specielt for hendes værker er at de er sort/hvide i en nyfortolkning af naturen. De beskriver skove, søer, grotter, vejr. Nogle gange ender de i noget, som er mere universielt.

Det vigtigste for Pernille er at man kan mærke værket. Værkets rum. Temperaturen, vinden, bevægelserne. Og kan se det essensielle samspil mellem lys og mørke. Hun lægger op til observation, opdagelse, eftertænksomhed, bevægelse og undring. Jo længere tid man ser på værkerne, jo mere ser man de små detaljer, der gør forskellen. Malerierne er altid i sort/hvid med en lille anelse af en farve, som man på nogle malerier skal lede efter, og andre steder er den mere åbenlys.