Kåringen af Årets Ejerleder 2018 på Sjælland står for døren, og tre finalister er nu udvalgt. Prisen går til den ejerleder, der som frontfigur i en ejerledet virksomhed har en central rolle i at skabe vækst og succes til inspiration for andre. Prisen som Årets Ejerleder uddeles for 15. gang af PwC i samarbejde med Nykredit og Dansk Erhverv.

“De tre finalister er udvalgt blandt et stærkt felt af dygtige sjællandske ejerledede virksomheder, og de er alle tre eksempler på succeshistorier, som vi ser frem til at hædre ved regionskåringen. Vi ønsker et stort tillykke til de tre finalister på Sjælland, som hver dag går forrest og skaber vækst og udvikling til stor inspiration for andre,” fortæller Lars Vagner Hansen, director i PwC i Slagelse, der med Årets Ejerleder ønsker at sætte fokus på de danske ejerledere og deres betydning for erhvervslivet.

Finalisterne er:

John Sashi Nielsen – ejerleder i J.N. Meat ApS

John Sashi Nielsen grundlagde i 1980 J.N. Meat i Slagelse med et ønske om at producere og sælge kvalitetskød. I dag er virksomheden en moderne produktionsvirksomhed med tilhørerende opskæring af kalve- og oksekød samt pølsemagerisektion. Virksomheden har haft en kontinuerlig høj omsætning og indtjening på trods af konkurrence fra større aktører, og hele udviklingen er skabt organisk ved fokus på udvikling af eksportmarkeder, produktudvikling og branding.

Ejerlederens vision er at skabe en forretning med passion for kvalitet, og han har derfor et kontinuerligt fokus på udvikling af produkterne. I 2018 opnåede J.N. Meat det ultimative mål inden for branchen, da virksomheden blev kåret som leverandør af verdens bedste steak ved World Steak Challenge blandt 208 steaks fra mere end 20 lande. I den forbindelse tog John Nielsen mellemnavnet Sashi, som han også har fået tatoveret for at afspejle virksomhedens højeste kvalitetsprodukt og sin egen passion for sit produkt og virke. John Sashi Nielsen er kendetegnet ved at være en dedikeret og passioneret ejerleder, som driver virksomheden med hele hjertet, og som har formået at skabe en virksomhed med en flot udvikling og stor, organisk vækst. Han har ligeledes et stærkt social engagement og har som led i sin passion for bordtennis etableret en lokal bordtennisklub.

Julie Bruun – ejerleder i CP ApS 

Sidste års vinder af Årets Ejerleder 2017 på Sjælland: Ejvind Pedersen fra Scanmetals A/S

Julie Bruun er ejerlederen i CP ApS, som er blandt de markedsledende inden for byggepladsindretning og udlejning af kontor- og mandskabsmoduler, containere, entreprenørmateriel, lifte og pavilloner. Virksomheden er grundlagt i 1986 af Julies far, Georg Bruun, og det oprindelige forretningsgrundlag var skibscontainere, som blev solgt og udlejet fra familiens lejlighed i Roskilde. I 2014 overtog Julie Bruun som 27-årig virksomheden fra sin far. CP ApS har gennemgået en flot udvikling med gode resultater og vækst, hvor omsætningen er steget med 30 % fra 2015 til 2017, og ledelsen forventer yderligere en vækst på ca. 50 % via organisk vækst inden for de kommende tre år.

Julie Bruun er kendetegnet ved at være en empatisk og ydmyg leder og betragter medarbejderne på CP ApS som én stor familie med en stærk kultur og et stærkt værdisæt, hvilket hun mener er medvirkende årsag til, at alle medarbejderne har mange års anciennitet i virksomheden. Hun opererer ud fra respekt, ærlighed og tillid som CPs grundprincipper og gør en dyd ud af at give plads til den enkelte, hvilket hun mener er med til at skabe ambitiøse, engagerede og handlekraftige medarbejdere. På den måde sikrer CP ApS kvalitetsprodukter, gennemtænkte løsninger og branchens bedste service til sine kunder. Julie Bruun er ligeledes meget engageret i de lokale netværk i Roskilde, hvor hun er en del af bestyrelsen i Erhvervsforum Roskilde og hovedsponsor i FC Roskilde. Samtidig er hun også en del af hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen.

Christian Emborg – ejerleder i DKT A/S

DKT A/S blev etableret i 1977 af Hardy Christian Hansen og Britta Emborg Hansen i Ejby og leverer i dag elektronik til bredbåndsnetværk. I 2006 købte Christian Emborg i en alder af 35 år virksomheden fra sin far for at satse på bl.a. eksport af selskabets produkter. Virksomheden tegner og designer selv i Danmark, og den lettere produktion foregår herhjemme, mens resten foretages i Kina og Thailand. DKT A/S har været under stor udvikling med nyansættelser og investerer hele tiden i fremtiden, hvilket har medført en markant vækst.

Som ejerleder går Christian Emborg forrest i virksomheden med et stort drive og sætter fokus på, at hans medarbejdere bærer kulturen, samtidig med at tillid er et vigtigt parameter mellem hans medarbejdere og ham selv. Det er vigtig for Christian Emborg at give udsatte mennesker en ekstra chance i virksomheden, og det har bl.a. været med til, at DKT A/S har vundet en pris for rummelighed i Lejre Kommune.

Ejerlederen gør en forskel

Hos foreningsejede Nykredit kender man ejerlederne særdeles godt, fordi rigtig mange af bankens kunder netop er ejerledere. De tre finalister er kendetegnet ved, at ejerlederen har formået at skabe en bemærkelsesværdig vækst og samtidig går forrest og gør en stor forskel for virksomhedens succes.

“Det er ikke altid let at være ejerleder. Man kan let få fornemmelse af altid at være på arbejde. Men det er også i sammensmeltningen mellem fritid og arbejde, at mange ejerledere finder det store drive og friheden – også den økonomiske”, siger storkundedirektør i Nykredit, Peder Nitz.

Tillid bidrager til vækst og udvikling

I år sætter Årets Ejerleder 2018 fokus på tillid. Der bliver i stigende grad behov for, at også erhvervsledere er med til at øge sammenhængskraften såvel globalt som lokalt ved bl.a. at markere sig mere direkte i den offentlige debat og vise mere åbenhed om parametre rundt om virksomhedens kernedrift, såsom samfundsansvar, ligestillingsforhold og miljø.

“Vi uddeler i år en særlig temapris med fokus på tillid, som går til den ejerleder, som formår at skabe tillid til medarbejdere, kunder og øvrige stakeholders. Vi ser tillid, som et aktiv, der er med til at skabe sammenhængskraft og øget værdi i samfundet, og det er afgørende for virksomhedernes vækst og udvikling at have fokus på netop tillid for at opnå succes og skabe en vindervirksomhed,” forklarer Lars Vagner Hansen, director i PwC i Slagelse.

Louise Rissgaard, markedschef i Dansk Erhverv, lægger vægt på temaets vigtighed som et afgørende parameter for ejerledernes succes:

“De succeshistorier, som de ejerledede virksomheder skaber, og den måde, hvorpå de arbejder med årets tema, er til stor inspiration for alle. Tillid er en kerneværdi i det danske samfund, og det er tillid som Danmark og dansk erhvervsliv i høj grad bygger sin samhandel på med såvel lokalsamfundet som globalt. Det er derfor essentielt i arbejdet hos de ejerledede virksomheder at have fokus på emnet.”

Den 23. Oktober kåres regionens vinder. De i alt syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 8. november 2018.