Nordisk BørneFilmFestival løber endnu en gang af stablen i efterårsferien og der er fuld drøn på hygge, film, litteratur, højtlæsning, børneteater, quiz, sjov og leg for alle børn, deres forældre og bedsteforældre. 

Slagelse Biblioteker & Borgerservice præsenterer et flot film- og oplevelsesprogram for Nordisk BørneFilmFestival, som er skabt i tæt samarbejde og sparring med Korsør Biograf Teater, Kosmorama Skælskør, Foreningen Norden og DFI – Dansk Filminstitut.

”Det er fantastisk og med enorm stolthed, at vi igen i år kan præsentere et film- og oplevelsesprogram, som rummer så mange forskellige temaer. Der er virkelig noget for alle. Vi håber, at børnefamilier vil tage rigtig godt imod festivalen og forhåbentlig få et større indblik i det helt særlige ved den nordiske børnekultur, ” fortæller Arne Larsen, børnebibliotekar ved Slagelse Biblioteker og Borgerservice.

Foto: Nordisk Børnefilmfestival 2018.

Programmet indeholder de helt store premierefilm, ’Vildheks’ og ’Iqbal og den indiske juvel’, som begge er baseret på børnebøger af forfatterne Lene Kaaberbøll og Manu Sareen. Men i år inviteres børnefamilier ind til filmoplevelser – helt gratis. På bibliotekerne og i Korsør Biograf Teater, kan man bl.a. få fornøjelsen af ’Alle vi børn i Bulderby’, ’Mio min Mio’ og en lang række kortfilm og korte animationsfilm fra hele norden.

”Vi ønsker så mange børn, unge og samlede familier som muligt får glæde af Nordisk BørneFilmFestival og dermed også muligheden for, at få nogle gode filmoplevelser sammen omkring film, som samler flere generationer på én gang. Vi har udvalgt en række klassikere, som alle fortjener at blive set og genset.” fortæller Charlotte Kaas, formand for Korsør Biograf Teater.

Foruden et bredt sammensat filmprogram, byder nordisk BørneFilmFestival også på flere arrangementer med særligt to temaer, som er kendt i den nordiske børnelitteratur – de vilde unger og de nordiske guder. Oplev bl.a. højtlæsning af de kendte bøger ’Villads fra Valby’ booktalks med børnebibliotekar Arne Larsen og ’Jesper Morfar’, Historiefortælling med den berømte og lokale Marius Anhalt, der med særlig indlevelse fortæller om de nordiske guder.

Børneteaterforestillingen ’Gudernes Drik’ runder efterårsferien og Nordisk BørneFilmFestival af med forestillinger både i Korsør Kulturhus og på biblioteket i Skælskør.

I løbet af uge 42 og 43 vil der på børnebibliotekerne i Slagelse, Korsør og Skælskør være stor nordisk quiz, hvor man bl.a. skal skelne mellem de nordiske sprog, gætte traditioner og føle sig frem til et nordisk dyr. Der er præmier på højkant – naturligvis med et nordisk islæt.

Billetter til biograffilm kan købes på biografernes hjemmesider eller i selve biografen. Ved arrangementer på bibliotekerne foregår tilmeldingen på www.slagelsebib.dk eller på selve biblioteket i enten Slagelse, Korsør og Skælskør.

Programmet kan hentes i fysisk form hos arrangørerne fra mandag den 8. oktober. Læs mere her www.slagelsebib.dk/nordiskbørnefilmfestival