Der var glæde og begejstring hos både børn og voksne, da Slagelse Naturskoles naturvejleder Mette Jensen troppede op med de nye beboere på henholdsvis Rosenkilde Vuggestue og Børnehave, Fritidscenteret Kongelyset, Antvorskov Børnegård og i Autismecenter Vestsjællands Naturklasse.

Det sker efter at de har vundet Naturskolens konkurrence om at få lov til at adoptere to Afrikanske Kæmpesnegle – også kaldet Congo-snegle. Dyrene ankom i et solidt terrarium, og med kufferten fuld af sjove idéer til, hvordan børn og pædagoger kan undersøge sneglene på tæt hold. “Sneglene er jo oplagte at inddrage i den nye styrkede pædagogiske læreplan, hvor natur, udeliv og science har et særligt fokus”, fortæller Mette Jensen.

Slagelse Naturskole hjælper også fremover, hvis der er brug for idéer til aktiviteter, eller hvis børnene skal blive klogere på det bedste snegleliv. Men først og fremmest skal de tobenede og dem med kun én fod lære hinanden at kende, nu hvor sneglene har fået nyt hjem.

 

Børnene hilser på de nye beboere. Foto: Slagelse Kommune.