Da Volleyball Danmark satte navne på de 12 spillere, som skal repræsentere det danske DU16-landshold i 1. runde af EM-kvalifikationen, var det med en VK Vestsjælland-spiller på holdkortet.

Emma Gylling er 14 år gammel og spiller til daglig på VK Vestsjælland Volleyligahold. Udover det spiller hun også med ungdomsholdene, da klubben mener det vigtigt også at fastholde det sociale aspekt af at spille med jævnaldrende.

Emma har blot spillet volleyball i 2 år, så der er virkelig tale om en kometkarriere. Hun startede med volleyball i VK Holbæk i november 2016, hvor hun hurtigt udviklede sig og var med til at vinde DM guld i Teen 2 i maj 2017. I foråret 2018 begyndte hun så at kombinere træning og kamp i VK Holbæk med også at spille i VK Vestsjælland. Til sæsonen 2018-19 tog hun springet fuldt ud og træner nu udelukkende i VK Vestsjælland, hvor hun fire gange om ugen tager turen til fra sin bopæl i Vipperød.

Olaf Jørs, formand i Holbæk VK, udtaler: “Vi fik ret hurtigt en opfattelse af hendes talent og vi havde en tro på, at hun kunne komme langt. Hun viste tidligt, at hun var villig til at træne seriøst for at blive bedre, hvilket særligt trænerne Claus Holst og Jette Terkelsen støttede hende i.

VK Vestsjællands Sportschef, Kim Buchwald, udtaler: “Der er ingen tvivl om, at Emma har et meget stort talent og kan bringe sin volleyball langt. Vores fornemmeste opgave som klub er at hjælpe med, at det hele foregår i et passende tempo for Emma. Hun er allerede en del af vores Liga-trup som 14 årig og nu også udtaget til DU16-landsholdet, hvilket er virkelig flot. Vi prioriterer dog højt, at hun også får kampe og oplevelser i klubben med jævnaldrende spillere, så hun hele tiden fastholder det sociale aspekt i sporten med jævnaldrende”.

 

Emma Gylling. Foto: VK Vestsjælland.

DU16-Landsholdet og EM-kvalifikation 
– Mellem jul og nytår ligger holdet i træningslejr, hvor der bl.a. skal spilles træningskampe mod Sverige.
– Første runde spilles d. 3.-7. januar i Torshavn, Færøerne
– Modstanderne i første runde er Sverige, Færøerne og Finland.
– Anden runde spilles d. 25.-28. april, hvis holdet kvalificerer sig til dette.
– Selve EM afvikles fra d. 10. juli til d. 31. juli. Det vil blot være 2. gang i dansk dameungdomsvolleys historie, hvis holdet kvalificerer sig.

En herrespiller kom også på ungdomslandsholdet
VK Vestsjælland fik også udtaget Frederik Hoff til HU17-landsholdet, hvilket der sendes pressemeddelelse ud om senere.

Du kan læse mere om udtagelsen her:  http://volleyball.dk/index.php/ungdomslandshold/item/2211-du16-hu17-landsholdene