I 2018 runder Dansk Firmaidrætsforbunds bevægelsesregnskab igen 120.000 deltagere ved årets aktiviteter og events. Kollegamotionen vokser på landets arbejdspladser, og stadig flere uddanner sig til sundhedsambassadør og inspirerer til kollegamotion på arbejdspladsen.

I løbet af året er der blevet slidt på løbesko, cykeldæk og håndflader. Der er blevet slået, sparket og blokeret bolde i flere størrelser, og kolleger har dyrket sammenholdet ved at tælle skridt eller motionere på Arbejdspladsernes Motionsdag. Deltagertallene for firmaidrættens forbundsevents og aktiviteter er samlet i bevægelsesregnskabet, og i løbet af 2018 har firmaidrætten bevæget 120.579 deltagere.

Det er tredje år, at Dansk Firmaidrætsforbund samler et bevægelsesregnskab, der giver overblik over, hvor mange firmaidrætten bevæger ud over de 348.200 medlemmer i 80 firmaidrætsforeninger. Bevægelsesregnskabet er det sidste i firmaidrættens “Strategi 2018”, der udløber ved årets udgang. Forude ligger en ny fire-årig strategi “Et sjovere Danmark i bevægelse”, hvor firmadrætten sætter fokus på to indsatsområder – “Styrket lokal firmaidræt” og “Kollegamotion på flere arbejdspladser”.

Arbejdspladserne bakker op

Som sædvanlig trækker Tæl Skridt, der fire gange om året går direkte i benene på danskerne, og Arbejdspladsernes Motionsdag, der finder sted i hele landet fredagen før skolernes efterårsferie, mange deltagere. Begge aktiviteter er målrettet arbejdspladserne, hvor kolleger kan motionere sammen.

“Med vores nye strategi styrker vi vores fokus på kollegamotion, og det er positivt, at stadig flere arbejdspladser oplever, at motion på arbejdspladsen ikke blot gavner den fysiske sundhed, men også sammenholdet, effektiviteten og produktiviteten”, siger formand for Dansk Firmaidrætsforbund, Peder Bisgaard.

Firmaidræt Open. Foto: Dansk Firmaidræt.

Det også positivt, at der i 2018 har været flere end 4.400 deltagere på aktivitetsdage afholdt på arbejdspladser og erhvervsskoler. Det er en stigning på mere end 230 procent i forhold til 2017. Disse aktive dage giver deltagerne mulighed for at prøve kræfter med aktiviteter, der løses bedst ved hjælp af sammenhold og en hel del humor.

I løbet af 2018 er Sundhedsambassadøruddannelsen blevet udviklet og tilpasset behov og ønsker fra arbejdspladserne. I løbet af året har 415 ildsjæle taget uddannelsen, og der er en stigende interesse i at få de konkrete værktøjer, som sundhedsambassadørerne kan bruge med det samme hjemme på arbejdspladsen.

Firmaidræt Open – en sportsfest i Aarhus med vokseværk

For Firmaidræt Open blev 2018 et rekordår, hvor 1.245 aktivitetsdeltagere i to dage dyrkede idræt og festede til flere store guldmedaljer i Aarhus. Den centrale beliggenhed og mange faciliteter tæt samlet er et par af årsagerne til, at det også i 2019 er i Smilets by, at Firmaidræt Open finder sted.

Smil er der også på læben efter en status på det første år, hvor Dansk Firmaidrætsforbund har været en del af youSee eSportligaen med to af de fem ligaer målrettet arbejdspladserne og ungdomsuddannelserne. Samlet har 695 gamere deltaget i 2018.

Der blev delt fire DM-pokaler ud ved ES Cup for erhvervsskoleelever. Samlet deltog 3.140 elever i fodbold og høvdingebold, der have finalestævne i foråret, samt i floorball og nyheden rundbold, der blev spillet i løbet efteråret.