Fremover vil de gule jakker være endnu mere synlige i byens natteliv, i de sene timer efter at klokken har slået midnat. Det skyldes at flere har meldt sig på banen som frivillige i den lokale afdeling af Natteravnene.

De frivillige vil fremover kunne være til stede til senere ude på natten end hidtil, og vil være til stede om fredagen fra midnat til kl. 5, og om lørdagen fra midnat til kl. 3.

Natteravnenes lokalformand i Slagelse, Bill Krogh, er glad for den øgede tilslutning:

“Vi er rigtig glade for at vi er blevet flere frivillige Natteravne, så vi nu kan være mere synlige i bybilledet. Men der er stadig brug for at vi bliver endnu flere, der har lyst til at tage et medansvar.”

Fra venstre: Christopher Trung, Lars Jepsen og Michael Svensson. Sidstnævnte kommer fra Sorø-afdelingen af Natteravnene. Billedet er fra Sørby Markedet. Foto: Natteravnene Slagelse.

Det er Natteravnenes primære mål at udvise omsorg og ansvarlighed, og som gode forbilleder at medvirke til at skabe større tryghed og hjælpe børn og unge til øget livsglæde og integration. Indsatsen udføres af ganske almindelige frivillige voksne, der vælger at tage et medansvar for trygheden blandt børn og unge. Ved altid at gå i hold på tre i det offentlige rum og bære Natteravnenes gule jakker, er Natteravnene meget synlige og tilgængelige for en snak med de unge, der selv ønsker at tale med Natteravnene.

Trods den gode udvikling, holder lokalformanden Bill fast på behovet for flere frivillige:

“Det er tidligere sket nogle gange at vi måtte aflyse en hel vagt, fordi vi også af sikkerhedsmæssige årsager altid går tre Natteravne sammen. Hvis en enkelt så bliver syg, så kan en hel vagt ende med at blive aflyst. Ved særlige arrangementer planlægges det lang tid på forhånd, så vi kan få dem fra Sorø-afdelingen med, men ellers er der som regel lige akkurat nok ledige frivillige til at vi kan have et enkelt hold gående.”

For at være Natteravn kræver det at man er fyldt 20 år, har ren børneattest, og kan se sig selv og være i rollen som forældrenes forlængede arm i det offentlige rum, hvor Natteravnene alene er til stede som medmennesker og samtidig afspejler det omkringliggende samfund.

Ifølge en af de yngre Natteravne i Slagelse, Christopher Trung på 25 år, er der plads til at få det til at passe sammen med hverdagen:

“Jeg selv er typisk ude som Natteravn en enkelt gang om måneden, men det varierer helt afhængig af min kalender. I de to år jeg har været med indtil videre, har jeg kun haft gode oplevelser. Jeg kan også mærke at vi gør en forskel, når vi eksempelvis vækker en ung gut der har lagt sig til at sove på en bænk ved stationen, vel og mærket i kortærmet t-shirt klokken halv tre om natten i februar måned.”

Hvis man har lyst til at høre mere om at være Natteravn, kan Bill Krogh kontaktes på e-mail Slagelse@natteravnene.dk eller telefon 30819162.