Turisterne er vilde med Sjællands Vestkyst – faktisk så vilde, at der mangler feriehuse til udlejning. Derfor inviterer VisitVestsjælland til dialogmøde i Korsør og Kalundborg. Her kan feriehusejerne blive klogere på mulighederne for udlejning, hvor det er muligt at tjene op til 40.000 kr. skattefrit om året.

– Vi har nogen skønne kystnære feriehusområder og hyggelige bymiljøer, som turisterne er vilde med. Derfor er der stor efterspørgsel på feriehuse til udlejning, fortæller Jens Müller, der er direktør i VisitVestsjælland, og fortsætter:
– Områdernes udvikling er afhængig af liv og aktivitet. Vi vil gerne bidrage til, at den lokale købmand, bager og fiskehandler kan holde åbent og overleve. Derfor håber vi, at flere udlejninger og øget brug af feriehusene kan være med til at sikre udvikling og bevarelse af aktive kystnære områder i mange år frem.

Myter skal aflives
Dialogmøderne holdes på Storebælt Camping- og Feriecenter i Korsør søndag den 17. februar og på Lerchenborg Gods ved Asnæs søndag den 24. februar – begge steder kl. 10.00-12.30.
På møderne vil feriehusejerne få viden omkring mulighederne for udlejning og hvordan, det foregår og om de økonomiske fordele.

Foto: ABW

Der skal desuden aflives en række myter.
– Der er en masse skrækhistorier om udlejning af feriehuse, som vi skal have gjort op med. Gæsterne ødelægger ikke husene eller lignende. Faktisk er det nærmest lige modsat, fastslår direktøren.

Få ny viden og inspiration
I forbindelse med dialogmøderne vil der også være oplæg om affaldshåndtering, information om håndværkerfradrag og meget andet.
– Vi sørger for at klæde deltagerne godt på, så de får viden, de kan bruge i forhold til deres feriehuse, men også med viden om Sjællands Vestkyst og hvad gæsterne kan opleve, når de besøger vores område, slutter Jens Müller.
Som afslutning på dialogmøderne byder VisitVestsjælland indenfor på markedspladsen, hvor deltagerne kan få lidt at spise og drikke, mens de helt uformelt kan tale med oplægsholderne og blive klogere i snakken med blandt andre Feriepartner Vestsjælland, Novasol, EBK Huse, Home, EDC og VisitVestsjællands turistinspiration.

Tilmelding er nødvendig
Det er nødvendigt at tilmelde sig til dialogmøderne, hvor alle feriehusudlejere er inviteret med tilmeldingslink via E-boks.
Deltagelse i arrangementet er gratis, men ved udeblivelse opkræves et no-show-fee på 150 kr. pr. person. Har du spørgsmål, kan du kontakte Isabella Vassing hos VisitVestsjælland på isabella@visitvestsjaelland.dk.
Tilmeldingsfristen for mødet på Storebælt Camping- og Feriecenter er den 11. februar, mens det er den 18. februar for mødet på Lerchenborg Gods.