Fremover kan borgere tippe kommunen via en ny ”Giv et praj” app, hvis de falder over ting i gadebilledet, som skal fikses.

I dag skal man ind på kommunens hjemmeside, hvis man gerne vil fortælle kommunen, at der er et hul vejen, et væltet træ eller andet i gadebilledet, som skal laves. Fremover bliver det meget lettere, når Slagelse Kommune i dag lancerer en ny app til ”Giv-et-praj”, hvor borgere kan tippe kommunen om ting på vej og park området, som er gået i stykker og skal laves. Med den nye app kan borgere tage et billede og sende tippet til kommunen via appen.

Foto: Slagelse kommune.

– Vi kan ikke være overalt hele tiden, så hvis borgerne ser noget, som vi skal have gjort noget ved, så vil vi gerne vide det. Derfor håber vi, at den nye app vil få endnu flere til at fortælle os det, hvis de opdager noget, som vi skal kigge på, siger formand for Erhvervs- og Teknikudvalget Villum Christensen(I).

Slagelse Kommune har gennem flere år haft ”Giv et praj” tjenesten på hjemmesiden. Men her fik borgere ikke nogen tilbagemelding på, hvor langt behandlingen af det, der skal laves, er kommet. Det gør man med det nye system, hvor borgeren, som har indberettet, får en tilbagemelding, når opgaven er modtaget og lavet. Appen registrerer også automatisk, hvor man befinder sig, og hvis kommunens folk har svært ved at finde det, der skal laves, så har de også mulighed for at komme i kontakt med indberetteren for at få afklaret eventuelle spørgsmål.

– Det er en opgradering af vores arealpleje. Det bliver nemmere for borgerne at hjælpe os, og samtidig bliver det lettere for vores medarbejdere i Entreprenørservice at planlægge arbejdet på en effektiv måde, siger Villum Christensen.

Det er en velafprøvet løsning fra virksomheden Sweco, som Slagelse Kommune har købt. En række andre kommuner bruger allerede appen, og det betyder, at appen også kan bruges til at indrapportere problemer i andre kommuner. Det betyder også, at turister, som har downloadet andre kommuners version af appen, kan bruge den, når de er på besøg i Slagelse Kommune.

Appen er tilgængelig til både iPhone og Android telefoner og kan findes i henholdsvis Apples App Store og Google Play ved at søge på ”Giv et praj – Slagelse Kommune”.