På lørdag inviterer Slagelse Kommune, Naturstyrelsen, TV2 Vejret og Growing Tree Network Foundation alle interesserede til at plante træer i Nordskoven i Slagelse. Den nye skov vil løbende indgå i TV2 Vejrets dækning af klima og natur.

Alt er klart til at tage imod, når Slagelse Kommune, Naturstyrelsen, TV2 Vejret og Growing Tree Network Foundation inviterer alle interesserede til at plante et træ i Nordskoven på lørdag den 9. november kl. 12-14. Arrangementet er en udløber af indsamlingsshowet ”Danmark Planter Træer”, hvor Nordskoven har fået penge til at plante 15 hektar folkeskov. De første træer skal plantes på lørdag og alle, som har lyst, kan være med.

– Vi er rigtig begejstrede for at være med i dette fantastiske projekt. Det er glædeligt, at de nye træer bliver en del af vores bynære skov her i Slagelse, og vi lover at tage os godt af dem. Samtidig vil vi naturligvis gerne gøre noget godt for klimaet, og det er en vigtig del af projektet, siger borgmester John Dyrby Paulsen (A).

Der er 1500 træer, som skal plantes på lørdag. TV2 Vejret har ønsket at følge en skov, hvor midlerne fra indsamlingsshowet skal bruges. TV 2 Vejret vil derfor løbende bruge skoven i deres udsendelser de kommende år og dermed vil seere fra hele Danmark have mulighed for at følge Nordskovens udvikling.

– Den nye bynære skov betyder, at borgere i og omkring Slagelse får endnu nemmere adgang til naturoplevelser. Vi er glade for ”Danmark Planter Træer” -initiativet og glæder os til, at folk på lørdag kommer for selv at plante træer for de indsamlede penge, siger skovrider Claus Jespersen, Naturstyrelsen.

Lokal bedemand er med til at plante skove
Den lokale Bedemand Berner er en af dem, som gennem indsamlingen, har bidraget til at plante de nye folkeskove. På Facebook takkes alle de pårørende, som ved køb af kister hos bedemanden, er med til at plante træerne i folkeskovene. For hver gang en pårørende køber en kiste, bliver der nemlig råd til et nyplantet træ. 

Program for træplantningen 

Træplantningen finder sted på lørdag mellem kl. 12-14. Træerne skal plantes i Nordskoven på et stykke jord ved siden af adressen Stenagervej 2 – tæt på hundeskoven. Alle er velkomne til at deltage.

Kl. 12.00 Skovrider Claus Jespersen byder velkommen
Peter Tanev, TV2 Vejret, byder velkommen
Formand Lars Heiselberg, Growing Tree Network Founda-tion, holder tale
Borgmester John Dyrby Paulsen, Slagelse Kommune, holder tale
Kl. 12.30 Træplantning går i gang
Kl. 13.00 Lidt til ganen. Der tændes op i bålfade, og børn kan stege pandekager over bål.
Kl. 14.00 Tak for i dag

Del på sociale medier