Slagelse Kommune er næstbedst i Region Sjælland til at handle lokalt. Det viser en analyse baseret på indkøb i 2018.

I Slagelse Kommunes indkøbspolitik fra 2014, indgår lokal handel som et parameter, når kommunen køber ind. Derfor har kommunens indkøbsafdeling gjort en stor indsats for at understøtte det politiske ønske om at handle lokalt.

– Nu er det ikke sådan, at vi bare kan handle ind, blot fordi det er lokalt. Slagelse Kommune skal naturligvis overholde lovgivningen, herunder gennemføre udbud, og sørge for, at borgerne får mest muligt får deres skattekroner. Når det er sagt, så kan vi arbejde på at øge den lokale handel indenfor rammerne, siger Henrik K. Larsen, indkøbschef i Slagelse Kom-mune.

Slagelse Kommune har gennem flere år tilbudt mulighed for at indgå en frivillig samhandelsaftale for især mindre virksomheder, der sælger produkter på områder, der ikke er aftaler på, og nicheprodukter der ikke indgår i de eksisterende kontrakter.
Indsatsen har gjort, at Slagelse Kommune gennem de fem år siden indkøbspolitikken blev besluttet har været godt placeret på lokale indkøb, og for 2018 kun overgået af Guldborgsund Kommune.

Et nyt e-handelssystem har gjort kommunens indkøb lettere for kommunes ansatte og virksomhederne mere synlige, og har samtidig reduceret transaktionsomkostningerne for virksomhederne. Det har også bidraget til at gøre Slagelse Kommune mere tilgængelig for mindre, lokale virksom-heder.

– Slagelse Kommune køber ind for halvanden milliard kroner om året, så vi en stor kunde. Derfor har vi et særligt ansvar for at tilrettelægge ind-købsordningerne så de lokale virksomheder har de bedste muligheder for at byde ind. Vi skal også udbrede kendskabet til e-handelssystemet blandt især detailvirksomheder, så vi kan bidrage til en godt og sundt lokalt handelsliv, og gode lokale arbejdspladser, siger Villum Christensen (I), formand for Erhvervs- og Teknikudvalget.

Del på sociale medier