Har du besluttet dig for at begynde at investere? Der er mange muligheder, når du skal investere i eksempelvis aktier. Du skal blandt andet beslutte dig for, hvilke virksomheder, du vil investere dine penge i. Her kan du overveje, om du vil støtte din by ved at investere i lokale virksomheder.

Har du set tv-programmet ‘Løvens Hule’ på DR1? Programmet om iværksættere, der selv mener, de har en god idé, og som søger investorer, der tør satse på dem.

Programmet har kørt i flere sæsoner og har fået flere danskere til at interessere sig for både iværksætteri og investeringer. Et ord som “værdisætning” er for mange ikke længere lige så fremmed, som det var engang.

Er du også blevet bidt af en gal investor og vil til at lære om aktier, og hvordan du investerer i eksempelvis aktier? Pressefoto

Investér i lokale virksomheder og gør en forskel
Iværksættere og mindre virksomheder kan have særligt brug for, at folk investerer penge i dem, så de kan overleve og forhåbentlig skabe profit, der også kan komme investorer som dig til gode i sidste ende. Det kan du være med til at få til at ske ved at investere.

Mange har lyst til at gøre en forskel for virksomheder, der holder til i den by, man selv bor i. Det er med til at udvikle byens erhvervsliv, og hvem vil ikke gerne føle, de har en part i det?

Sådan kommer du i gang med at investere
Er du også blevet bidt af en gal investor og vil til at lære om aktier, og hvordan du investerer i eksempelvis aktier? Der findes flere sites til formålet. En af dem er Min Investering, som blandt andet har lavet en udførlig guide til, hvordan du kommer i gang med at investere – hvad du skal vide, hvad du skal være opmærksom på, og hvilke muligheder du har.

Du kan også lære, hvordan du kopierer andre investorer. Og er du interesseret i kryptovaluta som Bitcoin, kan du også læse mere om det.

Derudover har Dr.dk lavet en artikel, der handler om, hvordan du bedst undgår at tabe penge. Et af rådene er, at du helst skal være fri af gæld, inden du kaster dig ud i at investere.

Fordelen ved det er, at du sparer renteomkostninger og forbedrer din kreditværdighed, hvis du på et tidspunkt vil tage et lån igen. Ulempen ved det er, at du går glip at det mulige afkast, der ville være ved at investere pengene i stedet for.

God fornøjelse med at investere!

Del på sociale medier