Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Arkivernes Dag – TUREN GÅR TIL SYDVESTSJÆLLAND

9. november 10:00 - 15:00

I anledning af Arkivernes Dag 2019 har Slagelse Arkiverne og Arkivsamvirket i Slagelse Kommune valgt at sætte fokus på de steder, bygninger m.fl., som ikke har fundet plads i “guidebøger”, men som stadig har en god historie, som bør fortælles både for den lokale borger og for turisten, der besøger området.

Arkiverne og deres mange frivillige har via udstillinger udvalgt lokale steder i deres område. Steder med deres helt egen unikke historie, som bør fortælles og formidles til en større kreds.

Udstillingerne præsenteres på arkiverne i Hashøj, Korsør, Skælskør, Slagelse og på Omø til Arkivernes Dag, lørdag 9. november 2019 kl. 10-15.

De fleste turister kender til Trelleborg og mange ferierejsende kender Slagelse som det sjællandske stykke af motorvejen der fører til og fra Storebæltsbroen.

H. C. Andersen skrev i sin første autobiografi om sin ankomst til Slagelse Kommune: “Da jeg seent om Aftenen naaede Slagelse og steg af i Gjestgivergaarden, spurgte jeg Madamen der, hvad Mærkeligt her var i Byen. “Den nye engelske Spreite og Pastor Bastholms Bibliothek!” svarede hun, og det var omtrent ogsaa alle Mærkelighederne.”

Men Men! Slagelse Kommune bugner af turistmål, seværdigheder og oplevelser. Fra Havrebjerg Museum, Hellig Anders’ Kors over Tårnborg, Boeslunde Mindepark til vådområderne på Glænø, Halkevad Mindelund og Omø Fyr.

Boeslunde Mindepark

Arkivudstillingerne skal inspirere folk til at sprede historierne om lokalområderne, så venner, bekendte, jyder, fynboer og københavnerne lige kører ned fra motorvejen og stopper op rundt omkring.

Staycation (at holde ferie på hjemmebanen) er en CO2-venlig trend, som arkiverne gerne vil understøtte. Udstillingerne bidrager til at fortælle om de seværdigheder, vi har i Slagelse Kommune på en inspirerende og overskuelig måde.

Arkiverne opfordrer dig til at drage ud i lokalområdet for at prøve at være turist i eget nærområde. Det kan ovenikøbet gøres klimavenligt enten til fods eller på cykel eller en kortere strækning i bil.

Der er udarbejdet en gratis folder med 3 steder fra hver af arkivernes lokalområde, som guider læserne ud i nærområdet.

I Slagelse Stads- og Lokalarkiv er der foruden udstillingen også skrevet en gratis tur- og biografisk guide til arkitekt Knud Larsens bygninger i byen. Guiden vil ligge klar til gæsterne på dagen. Desuden vises der film fra Turistbureauet for Slagelse, Hashøj og Høng kl. 11 og kl. 13.

På Korsør Lokalarkiv er guider til ture, steder og seværdigheder i Korsør og omegn klar til uddeling.

Skælskør Lokalarkiv viser film på storskærm i Salen – bl.a. Dronning Margrethes besøg i 1999 og istandsættelse af Skælskørdamperen. Du kan hente hjælpe til slægtsforskning i slægtscaféen. Desuden er der på dagen et særtilbud på den nye udgave af: Underretning om Skælskør Købstad 1759.

 

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
9. november
Tidspunkt:
10:00 - 15:00

Sted

Slagelse, 4200 Danmark + Google Maps
Del på sociale medier