Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Det skider vi på

16. april 11:00 - 16:00

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)

An event every week that begins at 11:00 on tirsdag, onsdag og torsdag, repeating until 4. november 2019

An event every week that begins at 11:00 on søndag og lørdag, repeating until 4. november 2019

En udstilling om lokummer og etagevask før wellness-baderummet blev standard. Udstillingen åbner torsdag den 7. februar 2019 på Slagelse Museum og kan ses frem til den 4. November 2019.

Udstillingen handler om personlig hygiejne, dengang badeværelser med indlagt vand og vandskyllende toiletter ikke var alment udbredt. Det er en udstilling uden berøringsangst.

Vi viser, at der også stod natpotter i stuen og i soveværelset, og vi fortæller i tekst, fotos og med originale genstande om dengang, da toiletbesøg og personlig hygiejne ikke var en privat foreteelse bag lukket og låset dør, som det er nu på de flestes private badeværelser og offentlige toiletter.

Det var dengang, da wellness var et ugentligt bad i zinkbadekarret på køkkengulvet, og dengang da hårvask foregik i håndvasken. Den daglige vask indbefattede vand i hovedet og vask af arme op til albuen. Tandbørsten var til deling mellem flere i familien. Håndvask efter toiletbesøg var ikke almindeligt, og mange steder var det slet ikke muligt.

Manglende kloakering og etablering af vandværker i byer og landdistrikter betød, at rindende vand slet ikke var givet, som det er i dag. I nogle landdistrikts-områder i Danmark blev vandværker først etableret i slutningen af 1960’erne.

Udstillingen henvender sig til alle, der vil vide mere om, hvordan vores forfædre, for ikke så mange år siden, opfattede personlig renlighed, og hvad de havde af muligheder for personlig hygiejne.

Det skider vi på kan ses på Slagelse Museum indtil den 4. november 2019.

Åbningstider 2019:

5. februar – 20. december
Tirsdag – Torsdag
kl.11-16

Lørdag og Søndag
kl.11-14

Mandag og fredag: Lukket

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
16. april
Tidspunkt:
11:00 - 16:00

Sted

Slagelse Museum
Bredegade 11A
Slagelse, 4200
+ Google Maps
Telefon:
58 52 83 27
Hjemmeside:
http://www.vestmuseum.dk/Forside-8.aspx
Del på sociale medier