Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Havnens Dag

maj 25

Der er masser af spændende aktiviteter på Havnens Dag i Skælskør og Bisserup.

På Havnens Dag den 25. maj arrangeres “Løb fra havn til havn”, som er et halvmarathon fra Skælskør til Bisserup Havn. Turen går gennem det smukke Sydvestsjælland og slutter med opløb ved Bisserup Havn.

Tidspunkt:
08:00 – 17:00

Se mere her.

Havnens Dag fejres også løbende på Bisserup Havn fra 10.00-16.00, hvor du kan lære om de vigtigste knob, det er godt at kende som sejler.

Også i Skælskør fejres dagen. Der foregår nemlig en række spændende begivenheder på Havnens Dag. For blot at nævne nogle: Skælskør Amatør Sejlklub holder Åbent Hus fra 10 – 15 med en masse aktiviteter for hele familien. Bl.a. kan nævnes, at man kan prøve en jolle, en speedbåd eller sejlbåd, der er stand-up-paddle board og en surfer, konkurrence i at binde knob, og selvfølgelig kan de yngste boltre sig på Legeflåden og måske fange nogle krabber. Hvis man trænger til noget spiseligt, er der åbent hos hovmesteren, eller man kan selv tage sin mad med og bruge klubbens grill.

Lige ved siden af har Skelskør Roklub Åbent Hus fra kl. 11 – 13. Her kan man prøve at ro i en inrigger båd, naturligvis med instruktør og erfarne roere, eller man kan se hvordan en kajak passer. Hvis man bliver bidt af det, kan man på stedet melde sig til et kajakkursus den 15./16. juni (hvis der er ledige pladser). Man kan selvfølgelig møde flere af klubbens medlemmer og få en kop kaffe på balkonen.

Hvis man gerne vil prøve at dykke, er Slagelse Sportsdykkerklub Pingvinerne klar fra kl. 10.30 til 14.00. Det foregår lige ved kanalens udløb i Noret. Man kan også prøve at snorkle, før man kaster sig over dykning.

Også Falck er en del af Havnens Dag. Fra kl. 10 til 16 kan man få en sejltur på fjorden i en af Falcks hurtige redningsbåde.

Skælskør Fiskehus har også åbent med salg af dejlige fiskespecialiteter.

Bymuseet holder også åbent hele dagen fra kl. 10 – 16. Her er masser af ting og sager forbundet med en havneby gennem mange år, og de søde frivillige er altid god for en historie.

Og så er der det spændende halvmarathon, hvor man løber fra Skælskør Havn til Bisserup. Turen går gennem skønne naturområder, og tilbageturen fra Bisserup foregår i veteranbusser fra Danmarks Busmuseum. Arrangørerne bag løbet er Skælskør Erhvervsforening, Sparekassen Sjælland og EDC Skælskør.

Ligeledes på land er der den traditionelle MC Julemærketuren. Ca. kl. 12 kører omkring 250 motorcyklister gennem Algade og til Julemærkehjemmet. Her bliver de modtaget af 48 børn, som får tilbudt en tur rundt i byen. Det er et fantastisk syn at se de mange MC’ere på deres store maskiner!

Så det er bare om at komme ud og være en del af Havnens Dag i Skælskør lørdag den 25. maj. Og naturligvis er der godt vejr i solskinsbyen!

Detaljer

Dato:
maj 25

Sted

Skælskør Havn
Havnevej 20
Skælskør, 4230
+ Google Maps