Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vestsjællands Vejr

31. august 2017 - 21. december 2017

Alle taler om vejret og mange har gjort noget ved det. Foreviget det til eftertiden, taget sine forholdsregler, bygget dæmninger og forstærket bygninger. Budt vejret trods, givet det kvalificeret modspil, leget i det og skrevet om det.
I denne udstilling fra Museum Vestsjællands mange samlinger og magasiner mødes kulturhistorien og kunsten om at fortælle historier om vejret i Vestsjælland.
Med udgangspunkt i hver af de fire årstider giver Odsherreds malerne og berømte digtere fra Vestsjælland eksempler på stemningsskabende motiver, hvor vejret spiller en væsentlig rolle. Både i maler- og digtekunsten bruges vejret som metafor for velkendte følelser. Når sorte skyer trækker hen over himlen ved vi nok, hvad der kan være på spil. Anderledes afslappet forholder vi os til en skyfri blå himmel.
Hver årstid gribes endvidere kulturhistorisk an med genstande, der får en fortælling med på vejen om, hvordan vi bruger og måler vejret. Her er skøjter og solhat, barometer og solur og i den mere kuriøse ende er vindfisk og tordenkile.

Udstillingen åbnes på Slagelse Museum torsdag den 31. august kl. 13 af Troels Christensen, formand for Slagelse Kultur-, Fritids- og Turismeudvalg og Ea Stevns Matzon, formidlingschef i Museum Vestsjælland og daglig leder af Sorø Museum
Alle er velkomne.
Udstillingen kan ses på Slagelse Museum indtil den 21. december.

Ole Finding: Havets frugter. Maleriet tilhører Museum Vestsjælland. Det deltager i udstillingen Vestsjællands vejr. Foto: Slagelse Museum

Detaljer

Start:
31. august 2017
Slut:
21. december 2017

Sted

Slagelse Museum
Bredegade 11A
Slagelse, 4200
+ Google Map
Telefon:
58 52 83 27
Hjemmeside:
http://www.vestmuseum.dk/Forside-8.aspx