2014 har været et hæsblæsende år for The Rambling Vibes; de har udgivet en EP på diverse musikplatforme, de har ligget nr. 1 på Itunes rockliste, de har givet koncert i bl.a. Hamborg. Blot lidt af det, som The Rambling Vibes har opnået i løbet af 2014 – og noget tyder på, at de fortsætter med lysets hast mod stjernerne i 2015, hvor de bl.a. giver koncert i Slagelse på Badeanstalten.

”Vores musikfilosofi er meget enkel; det skal bare være fedt, og vi skal bare have det sjovt”, som det nærmest lyder i kor fra bandet, når man spørger hvorfor og hvordan. Og når man så spørger hvad, så finder man ud af, at det er der mange bud på. Inspirationskilderne er alt fra store 70’er bands såsom Rolling Stones og Led Zeppelin, indover noget så forskelligt som hip-hop og sydstatsrock til svenske popsangerinder; en ”guilty pleasure”, som guitaristen Nicolaj grinende forklarer. Men som forsangeren Nikolaj opsummerer kort; ”så er det vel i bund og grund bare blues-rock, der lyder fedt.”

rambling vibesThe Rambling Vibes består af 5 kammerater fra Slagelse; Nikolaj Kristiansen (sanger), Jeppe Olsen (trommeslager), Nicolaj Jensen (guitarist), Lars Jakobsen (guitarist) og Oliver Kristensen (bassist). Da jeg trådte ind i gruppens beskedne hovedkvarter fik man med det samme en følelse af den fællesskabsånd, som hele bandets koncept er bygget op omkring; ”Det er super-vigtigt, at alle er med. Hvis ikke alle i gruppen føler, at et nummer er fedt, så dropper vi det. Ingen må føle sig forbigået”, lyder det fra bassisten Oliver. Og selvom de 5 unge mænd fra Slagelse kun har spillet sammen – som den enhed, de er nu – siden slutningen af 2012, får man en fornemmelse af et utroligt tæt bånd bandets medlemmer imellem.

”Vi er jo også venner udenfor, det er ikke bare et side-projekt – det er alt på et bræt”, som det flere gange i løbet af aftenen blev formuleret; og som forsanger Nikolaj kækt svarede, da han blev spurgt til økonomien, så kunne jeg blot kigge på gulvet, væggene og hvor der ellers hang og lå instrumenter – hovedsageligt i guitarkasser o. lign. Drengene satser virkeligt alt på det her projekt, som de håber på kan bringe dem op på den funklende stjernehimmel af store rockbands. Og de er tilsyneladende godt på vej.

”Det har jo faktisk taget lidt af en drejning; nu er der faktisk spillesteder, der kontakter os med tilbud”, som guitaristen Lars siger, og indleder dermed en sjov anekdote fra en morgen, hvor en mand med voldsom tysk accent ringede ham op og spurgte ham, om ikke The Rambling Vibes ville spille som gæsteband til en stor konkurrence for rockbands på en kæmpe scene i Hamborg. Der var ikke nogen slinger i valsen, og bandet takkede selvfølgelig ja.

Bandet må nogle gange nive sig selv i armene, når de tænker på, hvad de har formået, siden de spillede deres første koncert en kold februar-aften i 2013 på et lokalt værtshus. Og bandet er også fuldt ud indforstået med, at træerne ikke vokser ind i himlen, ligesom de også stadig vil være tro mod dem selv; ”Vi skal kunne holde det kørende på vores præmis”, som trommeslageren Jeppe formulerer det.

Da undertegnede forlod The Rambling Vibes’ hovedkvarter, var det med et smil på læben. Der er ingen tvivl om, at disse drenge virkeligt brænder for musikken – og så kan de så absolut også spille.

Det er der rig mulighed for at opleve på Badeanstalten i Slagelse den 16. januar. Man kan købe billetter via billetnet.dk eller via Slagelsemusikhus.dk, hvor de koster 50 kr. + gebyr eller i døren til 100 kr.

/Theis Schønning