Folketeatret opfører nu deres prisbelønnede og Reumert-vindende opsætning af ”Bang og Betty”. Den er oprindeligt skrevet af Jakob Weis, som vandt adskillige priser, ligesom opsætningens Herman Bang, Ole Lemmeke, også modtog bl.a. Reumertprisen for ”Bedste mandlige hovedrolle”.

bang og bettyDet er altså en stjernespækket affære, når skuespillerholdet fra Folketeatret indtager Slagelse Teater den 5. februar, og giver os en aften i selskab med store personligheder såsom Herman Bang, Betty Nansen, Johannes V. Jensen og Fritz Boesen.

Stykket handler om det venskab, som vel nærmest rasede imellem Herman Bang og Betty Nansen igennem 15 år; et venskab, der kunne eksistere pga. de høje krav, som de hver især stillede til kærligheden og til kunsten; hvilket også betød, at kun de to var i stand til at rumme hinanden.

Baggrunden for hele stykket er, at Herman Bang skal instruere Betty Nansen i August Strindbergs Frøken Julie; et stykke der er kendt verden over som et fantastisk eksempel på det moderne gennembrud, og som faktisk blev forbudt i Sverige ved dets lancering til trods for, at hr. Strindberg selv var svensk. Imellem de involverede parter i instruktionen af dette stykke går bølgerne højt; Herman Bang nærer en dybfølt og uindfriet kærlighed til den mandlige skuespiller, Fritz Boesen – og det til Betty Nansens store fortrydelse, da Boesen i hendes optik er nærmest talentløs.

Situationen spidser til, som man når længere ind i stykket; Johannes V. Jensen gør sin entre, Nansens ægteskab er vaklende, og de store kunstnere vogter og udnytter hinanden.

Som allerede nævnt blev dette stykke tilkendt flere priser; blandt de mest bemærkelsesværdige var CPH-Cultures bedømmelse af stykket, som årets bedste skuespil.

Det er altså muligt at få et sus af fortidens store kunstnerkarakterer i dette fantastiske stykke, der finder sted på Slagelse Teater den 5. februar kl. 19.30. Billetter kan købes via billetnet.dk eller teaterkreds.dk.

/Theis Schønning