Danmarks mest moderne psykiatrisygehus er i gang med at blive bygget her i Slagelse.

Det første spadestik blev taget den 6. marts 2013, og siden har man ikke kunne undgå at lægge mærke til de store nye bygninger, der skyder op ved Grønningen. Det er det nye psykiatrisygehus, der skal samle en lang række afdelinger – bl.a. retspsykiatrien i Region Sjælland, der omfatter Sikringsafdelingen.

Det nye psykiatrisygehus bliver 44.000 m² stort, får 194 sengepladser, en akutmodtagelse, ambulante behandlingsfunktioner og faciliteter til forskning. Det giver ca. 650 arbejdspladser. Psykiatrisygehuset bygges i forbindelse med det eksisterende somatiske sygehus, og der etableres direkte adgang mellem de to sygehuse via en tunnel.

Der er mulighed for rundvisning for de interesserede med tilmelding via www.regionsjaelland.dk. Siden sommerferien har der været rundvisning ca. 2 gange om ugen. Der er dog så stor interesse og travlhed, at samtlige interesserede umiddelbart ikke kan tilbydes rundvisning.

Ifølge tidsplanen skulle bygningerne være indflytningsklare til august 2015.

Luftfoto - november 2014
Luftfoto – november 2014
Del på sociale medier