Maja Dawoodi
Maja Dawoodi

Green Kitchen er stedet, hvor du hurtigt kan få et sundt måltid uden at gå ned på kvalitet eller service. Restauranten har plads til gæster indendørs, en åben terrasse i sommerhalvåret og et selskabslokale, hvis man er mange. Green Kitchen tilbyder en række forskellige salater, kød og sandwich, hvor alt er lavet fra bunden. Restauranten åbnede i 2010, da Slagelse manglede et sundt alternativ til de mange pizzariaer. Maja Dawoodi er daglig leder i Green Kitchen, og her medvirker hun vores nytårs-interviewserie.

Hvad er noget af det bedste, der er sket sidste år?
Fitness World åbnede lige over på den anden side af gaden, og vi har et samarbejde med dem, hvor alle medlemmer får 10% rabat her i Green Kitchen.

Hvad ønsker du dig af 2015?
Jeg ville ønske en verden hvor alle mennesker trives, og at vi ydede mere og bedre omsorg for de ældre og handicappede. Jeg syntes hele vores system er blevet dårligere, og det er synd for de svageste. Derudover syntes jeg det er synd, at familierne har så travlt og ikke har så meget tid til deres børn. Så mere tid og omsorg.

Hvad bliver Slagelses største udfordring i år?
At få de unge mennesker til at være mere deltagende og aktive. Jeg syntes godt, der kunne ofres lidt mere for at gøre Slagelse positivt bemærket og få lavet aktiviteter for de unge og de ældre.

Hvad kan Slagelse gøre bedre for at tiltrække turister/tilflyttere i 2015?
For det første sænke huspriserne selvfølgelig. Det ville heller ikke gøre noget, hvis der kom flere arbejdspladser til byen. Men ellers gøre Slagelse mere attraktiv ved at lave aktiviteter og derved gøre byen mere levende. Det skaber positiv opmærksomhed. Derudover kunne Slagelse godt bruge en ny svømmehal, for der skal være en masse tilbud og aktiviteter til børn, hvis vi skal tiltrække tilflyttere.

Et udvalg hos Green Kitchen
Et udvalg hos Green Kitchen

Hvad kan gøre Slagelse til en sundere by?
Flere nytårsfortsætter – vi kan virkelig mærke at mange har et nytårsfortsæt om at leve sundere til forskel fra bare et par måneder siden. Men jeg kunne nu godt tænke mig, at idrætsforeningerne gjorde sig mere markerede i bybilledet. Her mener jeg nogle gode reklamer samt komme ud og promovere motion og sundhed. Der er f.eks. mange der ikke kender nok til Gerlev Legepark, og mange ved heller ikke, at den ligger så tæt på Slagelse. Man kan jo bruge det vi allerede har, f.eks. arrangere nogle ture til Trelleborg eller i skoven. Derudover syntes jeg som bekendt, at Slagelse har brug for en ny svømmehal.

Hvad vil du gerne opleve i Slagelse i år?
Under Slagelse festuge arbejder jeg, der er altid travlt, og vi kører nogle specielle menuer. Men derudover ville jeg godt opleve, at Slagelse fik en festival. En stor gadefest med udklædninger, musik og show. Det ville sætte gang i byen.

Har du et nytårsfortsæt?
Jeg har et nytårsfortsæt om at folk skal være mere sunde og raske. Der skal være tid til familien, børnene og de ældre. Det er vigtigt for mig, at de ældre har det godt, og at vi passer på hinanden.

/SH

Del på sociale medier