falch2014HMichael Falch er en mand, der efterhånden kan skrive mange ting på sit CV; han er både skuespiller, forfatter, guitarist, radiovært, sangskriver og ikke mindst sanger. Det er et CV, som de fleste mennesker næppe vil kunne bryste sig af, og det viser også blot, at Michael Falch er en erfaren mand indenfor sin branche. Også en dygtig mand, da han som den eneste sanger er indehaver af en bodilstatuette for bedste hovedrolle samt en DMA-statuette for den bedste voksenudgivelse i 2014.

Det startede med Malurt

I 1977 dannede Michael Falch sammen med sine kammerater, Peter Mors og Christian Arendt, gruppen Malurt. De vandt en amatørkonkurrence og fik i løbet af 80’erne udgivet en række albums. Genren må siges at være rockmusik, og en del af musikken står så absolut stadig i bevidstheden hos mange musikglade danskere, heriblandt “Superlove”, der for alvor hittede, da den kom frem.

Falchs folkelige gennembrud kom dog for alvor, da han sprang ud som soloartist. Efter lange rejser i Mellem- og Nordamerika kom han hjem til et studie fyldt med ny inspiration og en masse sange i bagagen, og hans første soloalbum “Michael Falch” blev udgivet i 1985.

Herefter fulgte en tid for Michael Falch som skuespiller, bl.a. i den Bodil-vindende rolle som journalist i filmatiseringen af Dan Turells roman Mord i mørket.

Sidenhen er der løbet meget vand under broen, og Michael Falch har udgivet et utal af albums og medvirket i en lang række projekter, bl.a. som en del af “De Tre Tenorer” med Steffen Brandt og Poul Krebs – tre af Danmarks mest karakteristiske mandestemmer.

Nutidens Michael Falch

Michael Falch udgav i 2013 et spritnyt album pakket med nye sange, og det var det, han modtog en DMA-pris for i 2014. I 2014 udgav han “Greatest Hits”, der rækker tilbage til Malurt-tiden, men som også tager fat i det nye Michael Falch, og kombinerer dermed hele ‘Falchens’ karriere med et slag.

Den fantastiske rejse gennem musik og gennem tid kan opleves i Slagelse Musikhus den 27. marts, hvor Michael Falch har en del af sit gamle backing-orkester, Boat Man Love, med sig. Turneen strækker sig fra januar til april, og skal være med til at genoplive Falchens klassikere, ligesom den skal give luft under vingerne til de mange håbefulde sange, som Michael Falch de seneste år har skrevet og komponeret.

Billetter og mere information kan findes her: Michael Falch med hans BAND.

 

Del på sociale medier