IMG_7278Vestermose Natur- og Idrætsfriskole overtager senest den 1. november 2015 ansvaret for alle bygningerne og dermed også for driften af hele matriklen. Det sker, når bestyrelsen endeligt skriver under på købet og på lånepapirerne. På skolen går man efter at kunne overtage det fulde ansvar til skolestarten i august.

Det er ikke første gang, at bestyrelsen og skolelederen har forsøgt at købe skolen af Slagelse Kommune. Første gang hørte man aldrig fra ejerne, men i denne omgang lykkedes det, og ildsjælene bag skolen fik skabt kontakt til både den politiske og administrative ledelse.

I forbindelse med købet, garanterer kommunen for 60% af købssummen, og det har været afgørende for handlen. Selv med denne garanti, har det ikke været let for skolen at finde et institut, der ville finansiere det resterende beløb. Men det er nu lykkedes, så vejen er banet for overtagelsen.

En skole på landet
Det er gået endog meget stærkt, siden skolen åbnede dørene til to pavilloner med bare 18 elever i august 2013. I dag råder man over betydeligt mere af skolebygningerne, og skolen har ca. 120 elever samt en tilknyttet fribørnehave med 18 børn. Efter købet vil man råde over alle 4.000 kvm., og man udvider hvert af de kommende to år med endnu en klasse, sådan at man for første gang i skolens historie har 9. klasses afgangselever i sommeren 2017.

En del af forklaringen bag skolens succes skal findes i skolens centrale geografiske placering. Det er den eneste skole med udskoling i en omkreds af 7-8 kilometer, så skolen trækker børn fra landet i Sorø, Kalundborg og Slagelse kommuner, da de her ikke behøver at skifte skole og samtidig kan blive i landlige omgivelser. Det betyder også en del, at skolen med egne busser henter og bringer børnene rundt omkring i de mindre bysamfund.

IMG_7279Rettidig omhu
Børnehaven forventes opnormeret til omkring 40 elever. Her er skolen meget opmærksom på at skabe en sammenhængende brobygning. Eksempelvis holder skolens musiklærer musikalsk legestue for de ældste af børnehavens børn.

”Selvom det ser godt ud nu, så har der gennem de seneste to år været mange tilfælde, hvor det kunne have gået galt. Uden held, rettidig omhu og ikke mindst masser af vedholdenhed fra manges side, så var det ikke gået”, fortæller skoleleder Jan Nielsen.

”Når vi råder over bygningerne, så kan vi for alvor gøre flere af vores visioner for området og for skolen til virkelighed”, siger skoleleder Jan Nielsen, formand Linda Juul Thomsen og næstformand Tine Wiegaard Hansen for bestyrelsen samstemmende.

/joj