00c636e00bee0ba03b364841363f738b_LHvad alle kvinder gør, synes et mysterium. John Gray skrev i sin tid bogen, ‘Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus’, og den betegnelse kan til tider virke rigtig nok, når mænd frustreres over den manglende logik hos det andet køn. Der er ingen tvivl om, at det er sat på spidsen, men alligevel har kunstnere, filosoffer m.fl. forsøgt at forklare særligt det kvindelige sind udi kunsten, og den kendte komponist Wolfgang Amadeus Mozart er ingen undtagelse.

Med sin opera ‘Cosi Fan Tutte’, eller på dansk ‘Hvad alle kvinder gør’, forsøgte Mozart at beskrive en naturlig drift i hunkønnet – nemlig utroskabet.
To smukke søstre har hver sin forlovede, der pludseligt bliver kaldt til fronten. Hvad søstrene ikke ved er, at de ikke er kaldet til fronten, men sætter et stort spil op, for at se om søstrene vil være dem tro. Derfor klæder mændene sig ud som albanere, der gør kur til de to søstre.

Selvom kvinderne først er modvillige, giver de langt om længe efter for de to ‘albanere’. Søstrene bytter uvidende om på deres kærester, og efter en del postyr afsløres nummeret.

Hvordan hele dette virvar af forvirrende rollespil, utroskab og andre temaer ender, skal ses i Slagelse Musikhus d. 22. november 2015, hvor en gruppe meget talentfulde teater- og operasangere og -sangerinder er gået sammen for at sætte denne opera op til en koncertversion, der giver operaen en helt ny dimension.

Du kan læse mere om besætningen, stykket og musikken på Slagelse Musikhus, hvor du også kan købe billetter.