Når solen endelig kommer på himlen, bladene på træerne begynder at vise sig og folk bliver i bedre humør – så ved man, det er forår, og at sommeren er på vej.

I Dansk Vandrelaug har man en årelang tradition får hyggelige gå-ture i det forårsfagre Danmark, hvor naturen kan besigtiges i et roligt tempo, hvor man kan få samtalet med sine gå-partnere og generelt nyde forårsstemningen i det ganske land.

Bjerge-Enge-040115Dansk Vandrelaug Vestsjælland har gå-ture omkring i hele Vestsjælland, og disse kan ses på deres hjemmeside her.

Hos Dit Slagelse har vi samlet de gå-ture, der ligger i og lige omkring Slagelse:

1. maj: Stillinge Strand til Korsør Station.
Denne er til de mere erfarne vandrere, da den er ca. 19 km lang i forskelligt landskab. Man kommer omkring stranden, igennem små stier og langs den såkaldte musholmleder.

10. maj: Holmstrup Vandtårn, Slagelse.
Dette er en tur for begyndere med en længde på ca. 6,5 km, der kommer igennem Slagelse.

16. juni: Kviktur i Slagelse.
En 12 km tur i højt tempo går igennem kløverstier og almindelige stier igennem Slagelse Lystskov og tilbage til Slagelse station.

15. juli: Trelleborg – Tude Å.
Denne 10 km lange tur starter ved Vikingeborgen Trelleborg, hvor der gås af stier og små asfaltveje, for til sidst at gå igennem Tude ådal gennem trampestier.

23. august: Holmstrup Vandtårn, Slagelse.
Dette er ligesom den første en tur for begyndere med godt 6,5 km, som går igennem Slagelse.

26. august: Slagelses bedste udsigt.
Det er en begyndertur i moderat tempo, der går ad alle de nye stier omkring omfartsvejen i Slagelse.

 

Dansk Vandrelaug arrangerer gå-ture i hele landet med forskellige længder og forskellige hastigheder, alt efter hvad man selv har mod på.

Du kan læse mere på Dansk Vandrelaug Vestsjællands hjemmeside, hvor det er muligt at finde mødesteder, kontaktinformationer og andet på gå-turene.