Knap 75 personer var torsdag aften forsamlet i Hallelev for at høre om fremtiden for skolebygningerne og for at opleve den tidligere verdensmester i roning Arne Nielsson fortælle om sine erfaringer med succesfuldt samarbejde.

Det var en meget veloplagt – som han selv kokketerede lidt med – lille mand. Og det var egentligt et ret velvalgt billede på det lille lokalsamfund, der er oppe mod store kræfter og med hele udviklingen fra land mod storby. Der var lidt David og Goliat over det, og som Arne Nielsson sagde: ”Vi lykkes på trods af, ikke på grund af.”

Han plejer sikkert at have et noget større publikum, men det kunne ikke ses på hans engagement, og neutralt betragtet formåede han at skyde endnu mere energi og gå-på-mod i de fremmødte borgere fra Vestermose og omegn.

Formanden for Vestermose lokalråd, Anja Krag, var særdeles aktiv på mødet og en helhjertet støtte for projektet om at bruge skolebygningerne aktivt uden for almindelig skoletid:

”Det vi har, det skal supplere og støtte hinanden. Vi skal ikke gå hinanden i bedene og for eksempel konkurrere med vores lokale forsamlingshus. Med skolekøbet får vi mulighed for at holde liv i vores lokalsamfund. Vi får muligheden for, at vi kan vende udviklingen, trække nye beboere til området og dermed få vores lokalsamfund til at blomstre,” sagde Anja Krag.

Initiativtagerne mangler stadig 1. mio. kroner, som skal skaffes, inden bygningerne kan købes af Slagelse Kommune. Hvornår, hvordan og om pengene kan skaffes, må fremtiden vise.

Men man er fortrøstningsfulde i Vestermose, og man er i hvert fald fulde af positiv energi efter besøget af den lille-store verdensmester.

IMG_7438

IMG_7436

IMG_7440

/joj