foto 4dddddddddddDet slagelseanske publikum kunne endeligt byde velkommen til en veloplagt Sebastian, der den 12. april gav en intim solokoncert i Slagelse Musikhus. Sangene fra flere årtiers plader var i centrum, og Sebastian cementerede sin status som en af Danmarks absolut bedste spillemænd.

I et dæmpet lys trådte den efterhånden aldrende Sebastian ind på scenen med opsmøgede skjorteærmer, og lagde op til en afslappet atmosfære. Sebastian viste sin overlegenhed på den akustiske Martin-guitar nummer efter nummer, der i lige så høj grad udgjordes af den meget karakteristiske stemme, der i den ene øjeblik kan være ved at bryde sammen og det næste stråle af storhed.

Musikhusets gæster kunne glæde sig over nogle af de velkendte hits, som han blandede med nogle af de nyere – bl.a. fra sin nye plade, som han løbende reklamerede for, selvom han med et smil på læben havde proklameret, at han netop ikke ville reklamere for den. Alt i alt fungerede Sebastian rigtig godt på scenen, og via et fantastisk samspil med det entusiastiske publikum blev det også til flere højlydte grin i løbet af koncerten.

Særligt var publikum helt oppe i sæderne ved numre som ‘Når Lyset bryder frem’, hvor skønsangen fra publikum kunne imponere selv Sebastian, eller da han spillede ‘Ostesangen’ fra Skatteøen, hvor han hentede aftenens største bifald. Også de mere dystre blev der plads til, og salen var overlagt til stilfærdighed og nærmest magisk melankoli, da trubaduren spillede ‘Nyt lys i mørket’ fra albummet Øjeblikkets Mester.

Har man mulighed for det, så skal man tage sig tid til at se Sebastian solo. Som en anmelder før har skrevet (læs mere her), så er han i sit livs form, når han får lov at sidde med en guitar og give sine numre en magi, som kun kan indfanges ved tilstedeværelsen i det magiske rum.

/Theis Schønning