SONY DSC
Flere tusinde fremmødte samlede sig på pladsen

Flere tusinder friske kvinder havde mandag den 18. maj trodset regn og vind og stillet troligt op til dette års ladywalk, der de sidste fem år har holdt til i Skælskør. I år støttede man ved tilmelding Hjerteforeningen, Endometrioseforeningen og Colitis-Chronforeningen, der alle havde slået stande op på pladsen i dagens anledning.

Trods en tilmelding fra godt 3.700 kvinder, gjorde vejret desværre feltet en smule amputeret, men ikke desto mindre havde en del alligevel valgt at tage udfordringen op med hhv. 7 eller 12 km gang i den vestsjællandske natur, der ikke i dag viste sig fra sin bedste side.

På pladsen bag Skælskørhallen var der sat en lille scene op, hvorfra der de første par timer lød musik til de få fremmødte tidligt på dagen, ligesom der var opstillet adskillige stande. Udover de tre allerede nævnte havde Scleroseforeningen, som Ladywalk normalt yder støtte til, også en lille stand med information, bolsjer og andet til de gående kvinder;

SONY DSC
Scleroseforeningens stand

“I Scleroseforeningen er vi bare glade for, at vi kan skabe noget opmærksomhed omkring denne sygdom, der på mange måder er både skræmmende og fascinerende. Vi arbejder meget for at rejse penge til forskning i sklerose, fordi der ikke er særlig meget fokus på det”, sagde de tre informatører, der alle lider af sklerose.

Også hos Hjerteforeningen var opmærksomheden om selve foreningen altafgørende, da Hjerteforeningen sidste år kunne støtte hjerteforskning med ca. 29 millioner:

“Det er jo bl.a. Ladywalk, der er med til, at vi kan støtte hjerteforskning i så høj en grad, som vi kan. Vi har lige været til landsmøde, hvor det blev bekendtgjort, at vi har støttet forskningen med 29 millioner”, sagde en tydeligt stolt foreningsformand for Slagelses afdeling af Hjerteforeningen.

SONY DSC
Slagelse kommunes fhv. borgmester, Lis Tribler

Efterhånden som tiden nærmede sig 18 kom flere og flere op på pladsen efter at have søgt ly i hallen, bilerne eller under teltdugene, hvor formanden for Firmaidrætten Kurt Petersen kunne byde velkommen til de fremmødte. Herefter holdt Slagelses tidligere borgmester Lis Tribler en tale om, hvorfor netop motion er så vigtigt – også for kvinder, trods de mange hverdagsudfordringer. Derudover ønskede hun alle de fremmødte held og lykke med deres tur, ligesom hun selv håbede på en dejlig tur trods regnvejret, der som hun sagde: “Der findes jo ikke forkert vejr, kun forkert påklædning” – og kan man ikke lige høre sin mor sige lige netop det?

SONY DSC
Opvarmning inden gåturen

Da startskuddet lød kl. 18.30, og damerne nu var blevet varmet op, havde de første grupper allerede bevæget sig ud på ruten. Pladsen rømmedes hurtigt og tilbage stod kun de pænt opsatte stande, der nu bare kunne vente på, at feltet igen ville indfinde sig på sportspladsen i Skælskør.

Ventetiden brugte man hos Kolberg Kød, der leverede mad til årets ladywalk, på at gøre klar til de formentligt sultne kvinder. Grillene var tændte og pølserne lagt på i det store festtelt, der havde sommeragtige temperaturer indvendigt takket være de 4 store grille. På menuen i år stod både hjemmelavede pølser, flotte koteletter og yderst velsmagende pulled pork-burgere samt tilbehør. Og slagtermester Søren Kolberg var ikke i tvivl om, at der nok skulle blive langet noget varm mad udover disken i dette vejr.

SONY DSC
Slagtermester Søren Kolberg gør klar til servering

Godt en time efter startskuddet havde lydt begyndte de første hurtige at indfinde sig og efterhånden blev sportspladsen fyldt op af regnvåde kvinder, der nu søgte mod læ i biler, under telte og paraplyer. Ladywalk var trods vejret igen i år en succes.

Du kan se flere billeder fra Ladywalk på Dit Slagelses Facebookside.

 

/Theis Schønning