De hyggelige rammer i Kosmorama Skælskør er vært for både biograffilm, comedyshows og koncerter. Den gamle biografsal kan rumme mennesker nok til, at stemningen bliver fantastisk; men på den anden side også så få, at koncerten får en intim atmosfære. Det oplevede undertegnede bl.a. med Folkeklubben i januar 2015, der på mange måder var som skabt til den lille scene i Skælskør.

Nu er der fastlagt et koncertprogram for 2015, der rummer store, internationale navne såvel som små navne med lokalt islæt. Hos Dit Slagelse har vi samlet en oversigt over spilleplanen i Kosmorama:

30. maj: Charlotte Fich m. Band.
cfichbandCharlotte Fich er sandsynligvis allermest kendt fra ‘Rejseholdet’, hvor hun spiller Ingrid Dahl, ligesom hun har medvirket i et utal af tv-serier, film o. a. på skærmen. Nu er hun sprunget ud som sanger og sangskriver med inspiration fra folk, rock og jazz; her har hun hentet hjælp fra et glimrende orkester, der bakker Charlotte Fich op på fornem vis.

Charlotte Fich er en kvinde med mange talenter, heriblandt hendes evne til at skrive og synge vedkommende sange – det er absolut et besøg værd i den gamle biograf i Skælskør.

Du kan læse mere her.

 

28. august: Coober
largeCoober er et lokalt band fra Slagelse og omegn, der i en lang årrække har skrevet og produceret egen musik. Selv beskriver de sig som en oldschool-kombination af alt fra Led Zeppelin til Tim Christensen; med solide rockrytmer, guitarsoli og tekster om tabt eller funden kærlighed er Coober ikke noget revolutionerende – men det virker!

Undertegnede havde den fornøjelse at være med til indspilningen af en række af deres musikvideoer på Badeanstalten i Slagelse i oktober 2014; disse kan ses her.

Nu er det muligt at opleve dem i Kosmorama i Skælskør og til en yderst favorabel pris; det er nemlig helt gratis. Så tag dine rockelskende venner i hånden og nyd en velspillet, vedkommende og ikke mindst solid koncert fra de efterhånden midaldrende mænd fra lokalområdet.

Du kan læse mere her.

 

26. september: Mads Otzen
466ae5_efc224247465c296cf07bea32b5c343f.jpg_1024Mads Otzen har en lang fortid med musik. Han er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København, men hans egentlige musikalske erfaring skal snarere findes i alle hans landevejsturnéer, hvor han som guitarist, trommeslager og sanger har medvirket i forskellige bands; heriblandt POPlic Service, der også giver koncert senere på året i Kosmorama.

Mads Otzen er en lokal dreng, man med rette kan være stolt af. Han har netop udgivet nyt soloalbum, hvor to af sangene jævnligt er at høre på P4. Selv beskriver han sin musik som godt, gedigent håndværk, der går imod de hurtige tendenser i samfundet, hvor alt skal opleves med ‘glasur og 3D-briller’, som han skriver på sin hjemmeside.

For Mads Otzen er teksten det vigtige. Det melodiske fokus strækker sig primært til solide popmelodier, hvorimod teksterne handler om nærhed på en måde, som Kosmorama i Skælskør kan levere.

Du kan læse mere her.

 

24. oktober: The Blues Overdrive
tbo_presse_live1En af bluesgenrens helt store kanoner, B.B. King, døde i maj 2015, men det betyder absolut ikke, at blues som genre er død i det herrens år 2015; snarere tværtimod. Med alle elementerne fra blues, har The Blues Overdrive taget genren op til nyfortolkning og opdatering, der sandelig har været populær i både anmelder- og publikumskredse.

Nu gæster de så Skælskør med et repertoire, der består af egne kompositioner indenfor bluesgenrens allermest fornemme grooves og guitarrytmer.

Du kan læse mere her.

 

11. november: Sinne Eeg
Sinne_PHOTO_by_Stephen_Freiheit_1Sinne Eeg har slået sit navn fast på den danske jazzscene og er for alvor på vej til at gøre det i internationale sammenhænge, hvor hun jævnligt besøger bl.a. USA, Japan, Europa. Sinne Eeg har efterhånden udgivet 5 albums, og hendes distinkte stemme har uden tvivl givet hende en fast base af tilhængere.

Det intime jazzunivers, som Sinne Eeg er repræsentant for, egner sig godt til de små scener, og derfor bliver det også en fornøjelse at høre Sinne Eegs følsomme, ekspressive stemme i den lille biografsal i Skælskør.

Du kan læse mere her.

 

4. december: Peter Viskinde Akustisk
ea07ec_f452d82b60f04a2f887af26edbb28c74.jpg_srz_p_386_595_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srzPeter Viskinde er kendt fra bl.a. Malurt og Big Fat Snake, hvor han er arkitekt bag nogle af gruppernes største udgivelser. Ikke mindst ‘No peace like in heaven’, der længe har været et af de mest spillede Big Fat Snake-numre. Nu er Peter Viskinde gået solo og har senest udgivet et album med egne kreationer samt andres, der har haft størst betydning for Peter Viskindes karriere og liv.

Nu turnerer han land og rige rundt og har senest været i Slagelse i foråret 2015, hvor han gav en stemningsfyldt koncert på Håndværkergården i Slagelse.

Du kan læse mere her.

 

25. december: Julebal med POPlic Service
poplicPOPlic Service, der før gik under navnet McLoba, er den største garant for en god fest på hele Vestsjælland, hvor de spiller al slags covermusik, der uden tvivl er valgt ud fra en stor erfaring med liveoptrædener til diverse byfester o. lign.

I front er sanger, guitarist og meget andet Mads Otzen, der med sig har Anne Steen Hansen på keyboard og vokal, Kasper Otzen Hansen som trommeslager og vokalist og sidst Finn Appeldorff på bas og vokal; et band med mange lyde, trods bandets størrelse på kun 4 medlemmer.

Nu kommer bandet til Skælskør, hvor de i forbindelse med den søde juletid, spiller op til julebal i Kosmorama første juledag 2015. Det bliver en fest uden lige.

Du kan læse mere her.

/Theis Schønning