Slagelse Teater har samlet et overdådigt program i november. Det bliver alt fra hyggelige julefortællinger over operakoncerter til tragikomiske kærlighedshistorier – et potpourri over skuespillets mange facetter.

4. november: BØH
Hovedrolleindehaveren er Farshad Kholghi, der har medvirket i et hav af film, skuespil og anden underholdning. Udover det er Farshad Kholghi kendt som debattør og foredragsholder, særligt med henblik på hans egen iranske baggrund, der har gjort ham hærdet overfor islamistisk ideologi.1787275a5be1a7d44b6fbc05484210a3

Nu er han aktuel i sin egen forestilling, BØH, der handler om Adam, som inderst inde er ved at bryde sammen over en masse ting, mens facaden er glad og smilende. Pludselig render Adam ind i en forelskelse – de fleste ved hvad en forelskelse kan betyde; man kommer i sine følelsers vold. Det sker også for Adam.

Nogle af de ting, som Adam før gemte væk under overfladen, kommer op og kaster Adam ud i angst, hvor han forsøger at flygte fra fortidens dæmoner.
Det er på mange måder en tragikomisk fortælling, der er sat op på super-minimalistisk manér af hovedrolleindehaveren selv.

Du kan læse mere om forestillingen her.

 

7. november: Helte og skurke
Den Jyske Opera er støttet af bl.a. Kulturministeriet og Aarhus Kommune, hvor operakompagniet har hjemme. Som det nationale turnerende kompagni har de været på farten før bl.a. med showet Lev og Elsk, der var en stor succes i store dele af Danmark.

8e4e05687a6c02953983863ef9b46bb8Nu er de klar igen med ‘Helte og skurke’, der er en sammensætning af operahistoriens største arier, duetter, ensembler og kor, hvor enhver – både med og uden forudgående kendskab til opera – kan være med. Showet er lavet scenisk, så det passer godt til de små teaterscener rundt omkring i Danmark; dermed også i Slagelse.

Musikken indgår som sagt i en scenisk forestilling, hvor musikken leverer den dramatisk dybde til hele showet.

Du kan læse mere om forestillingen her.

 

10. november: Spoonface
Lee Hall skrev i sin tid monologen, Spoonface, der blev opført som et radiostykke på BBC Radio 4, hvor det var så populært, at man genspillede monologen for de mange lyttere lørdagen efter.935e2d0bf19cf1654991dccafdac1167

Spoonface handler om en 7-8-årig pige ved navn Spoonface Steinberg. Hun er ikke som almindelige piger i den alder; hun holder af operaer og de store divaer, hun kan komplicerede dato- og talkombinationer i hovedet – og så lider hun samtidig af en dødsensalvorlig kræftsygdom, der hvert øjeblik kan tage livet af hende.

Tine Gothleff spiller Spoonface “med afbalanceret, helhjertet identifikation og fin sans for den syge piges dødsbevidsthed, særligt tonet ad hendes autisme”, som Klaus Rothstein skriver i Weekendavisen. Læs hele anmeldelsen.

Det er en livsbekræftende og tankevækkende historie, om hvordan man lever her og nu; om at finde sig selv i de dystre tider.

Du kan læse mere om forestillingen her.

 

13. november: Dig og mig – putting it together
En hyldest til kærligheden og livet. Absolut ting, der er værd at hylde; familielivet betyder alverden – man kan se en effekt af familien rent samfundsøkonomisk, men som kulturel institution og en bærende grundpille i det danske samfund er kærligheden og de nære relationer altafgørende.

2e27045753b0a02e3909a982010ce021I denne musical bliver netop livet og kærligheden forenet med nogle af de bedste kærlighedssange fra alverdens musicals, sådan at de danner ramme om fortællingen. Fortællingen tager udgangspunkt i et efterhånden sølvbryllupstræt par, der er rig på materielle goder, men kærligheden halter. Børnene er måske lige flyttet hjemmefra, og man har glemt, hvem det er, man egentligt er gift med; pludseligt skal man arbejde for det forhold, der før var så naturgivent.

Og netop den naturgivne kontrast gives i det unge par, der møder hinanden og bliver dybt forelskede. Hele tiden figurerer spørgsmålet dog i baggrunden: Har man nu også fundet den rigtige? Kærligheden er svær at begribe, og man kan aldrig være sikker på dens væsen – men mange vil mene, at det er det, der gør den fantastisk.

Du kan læse mere om forestillingen her.

 

18. november: Det andet sted
Tilværelsen er perfekt for den erfarne neurolog Juliana; i hvert fald på facaden. For inde bag ved det tjekkede ydre er en usikkerhed, der betyder mere og mere i Julianas hverdag – hun er i tvivl om manden hun elsker har en affære med en anden. 3cf4c3cbbb1624d2fd4bd6e618f55de0

Efterhånden som Juliana forsøger at samle brudstykker fra en fortid, hun for længst havde glemt, slår den pæne og tjekkede facade sprækker – og pludseligt står Juliana i en virkelighed, hun blot for kort tid siden aldrig nogensinde havde troet mulig.

Forestillingen har vundet et Pulitzer-pris, så der er god grund til at tage i teatret denne november aften.

Du kan læse mere om forestillingen her.

 

26. november: 4 EVER
Dette er en fortælling om 4 drenges venskab. Som helt unge drenge udfordrede de døden en kold og klar vinterdag. Siden har det betydet, at de har haft et ubrydeligt bånd; det bånd, der har fået enorm betydning for måden at leve deres liv på. 08b673110f027e3e87d9b676afa51b71

For hvad betyder et ubrydeligt venskab? Hvad betyder det for de valg, vi tager i livet? Hvordan kan vi bevise vores loyalitet? Og hvorfor er vi villige til at ofre så meget for venskabet? Det er ikke sikkert, at forestillingen kan give svarene på de spørgsmål, men måske være med til at stille dem endnu mere kvalificeret gennem denne ungdomsforestilling på Slagelse Teater.

Du kan læse mere om forestillingen her.

 

28. november: I denne søde juletid
Julen står og banker på; snart begynder alle danske børn spændingsfyldt at tælle de 24 decemberdage ned. Slagelse Teater har derfor arrangeret en fantastisk juleforestilling om den gamle, trætte urmagernisse Hr. Julimus.a5973a0a74db1dfcbb6afa9e1a1cc3dc

Op til jul skal folk have lavet, pudset og renoveret deres flotte ure, så de på rette vis kan ringe julen ind; men Hr. Julimus kan simpelthen ikke finde energien, hvorfor hans nisseassistent Juliane pisker rundt i butikken for at nå det hele, alt imens den gamle urmagernisse ligger og ‘feder’ den.

Det går ikke, mener Juliane. Hun har læst, at hvis man ændrer sin kost og dyrker motion, bliver man fyldt med energi; men er det virkelig muligt at få en gammel nisse til at dyrke motion og spise sundt? Kan det virkelig lade sig gøre at holde en sund jul, uden at hele magien forsvinder?

Du kan læse mere om forestillingen her.