Syv minutters film med naturskønne billeder fra Sjællands Vestkyst og specialkomponeret musik skal skabe opmærksomhed omkring Vestsjælland som et turistmål.

DCIM100GOPRO

Filmen er baseret på en række interviews med førende eksperter inden for områder som stress, lydterapi, fysiologi og mindfulness og består af langsomt panorerende naturoptagelser tilsat en dunkende hjertelignende rytme.

For at teste denne påstand blev filmen for nylig vist for et testpublikum i Cinemateket. Her blev deltagerne udstyret med pulsure, så man kunne måle, hvorvidt filmen havde den ønskede effekt. Og resultatet var lovende. I gennemsnit faldt testpublikummets puls med ti procent, mens enkelte deltagere oplevede fald på helt op til 25 procent.

Ifølge en af filmens eksperter, Bo Netterström fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Hillerød Sygehus, er der videnskabeligt belæg for, at smukke naturbilleder, dvælende kameraføring og afdæmpet musik får folk til at slappe af:

”Stilheden og de grønne omgivelser aktiverer det parasympatiske nervesystem, der populært sagt fungerer som kroppens genopbygningssystem, hvilket betyder, vi bliver mere afslappede, ” forklarer han.

DCIM100GOPROAfslapning er i fokus på Sjællands Vestkyst
”Stress har efterhånden udviklet sig til et af de største sundhedsproblemer i den vestlige verden. Det betyder, at folk i dag efterspørger feriedestinationer, som hjælper dem til at koble af og finde ro i samværet med familien. Derfor har vi valgt at gøre en dyd ud af, at vi ikke har kulørte lamper og larmende attraktioner på hvert et gadehjørne. I stedet har vi en masse uberørt natur, gode strande og de uventede oplevelser, der venter, når man vover sig ud i stilheden”, lyder det fra Lars Nielsen, der er administrerende direktør hos VisitVestsjælland.

Hos VisitVestsjælland har man store forventninger til filmen. Håbet er, at regionen kan komme på verdenskortet som en slags refugium for fortravlede storbyturister. Samtidig med filmen lanceres et nyt website, hvor man også kan teste, hvilken type ferie man skal vælge for at slappe mest muligt af. På baggrund af testen får man en række forslag til aktiviteter og overnatningsmuligheder på Sjællands Vestkyst, så man kan sammensætte den perfekte ferie. Ligeledes lancerer VisitVestsjælland en konkurrence, hvor man kan vinde afslappende ferieophold på Sjællands Vestkyst. Det forventes, at hele kampagnen vil generere mere end 450.000 besøgende på hjemmesiden.

Fakta om filmen

Medvirkende eksperter:
• Bo Netterström, overlæge og leder af Arbejdsmedicinsk Klinik på Hillerød Sygehus: 20437778, bone@dadlnet.dk
• Lasse Thomas Edlev, Naturterapeut: 24 25 30 87, lasse@edlev.info
• Torben Moe, Musikterapeut og Ph.d.: 40 33 24 76, moe.torben@gmail.com
• Anne Mette Buch Bertelsen, cand.soc. HR og ekspert i mindfulness: 20747922, amb.bertelsen@gmail.com

Filmholdet:
• Kristoffer Kiørboe, instruktør
• Kim Høgh Mikkelsen, fotograf
• Marie Louise Færch Nielsen, producer