Medio juni åbner VisitVestsjælland fem Turistinspirationer i Kalundborg, Korsør, Skælskør, Slagelse samt i Gørlev. På de fem lokaliteter kan gæster fra ind- og udland få information om lokalområdet, surfe på nettet, inspireres af brochurer fra destinationen og måske endda drikke en kop kaffe, handle lokale og økologiske fødevarer eller skøn keramik samtidig.

Fire ud af de fem turistinspirationer er nemlig placeret i en allerede etableret forretning, hvilket har været helt bevidst for udvælgelsen af de fire lokaliteter, nemlig at der kommer rigtig mange gæster i forvejen, som nyder godt af forretningens varer, gode service og store lokalkendskab.

God lokal service
Lars Nielsen, administrerende direktør i VisitVestsjælland siger: ”Med de fem nye turistinspirationer får turisterne adgang til god, lokal service fra de erhvervsdrivende som kender byen bedst. Inspirationerne er åbne hele sommerferien, og det er jo netop i de måneder at 70% af turisterne er i byerne”.

I Korsør er det Korsør Madmarked, der lægger hus til den nye Turistinspiration. Kirsten Harboe ser frem til at hjælpe turisterne med information om vores dejlige område: ”Vi ved at lokale fødevarer er i høj kurs hos turisterne, derfor er det nærliggende at kombinere lokale fødevarer og turistservice.”

I Kalundborg slår Fionas Verden dørene op som Turistinspiration.

I Skælskør er det Bykontoret i Købmandsgården.

I Slagelse er det Slagelse Museums museumscafe, der byder turisterne velkommen.

I Gørlev vil det være på den hidtidige placering, på Algade 14, med Gørlev Turistforening, som det har været i en årrække.

Kort efter nytår meldte Korsør Turistråd positivt tilbage med opbakning til de lokale turistinspirationer. Jørn-Ole Didriksen uddyber: ”Korsør Turistråd bakker helt klart op og er særlig stolte af, at Korsør Madmarked var den første lokations-samarbejdspartner, der meldte sig på banen og stillede sig til rådighed for sommerens turister.”

Filmholdet på arbejde
Filmholdet på arbejde

Fokus på Sjællands Vestkyst
Turistinspirationerne har alle indgået en samarbejdsaftale med VisitVestsjælland om at servicere og lægge lokaler til højsæsonens gæster i perioden 15. juni til 31. august 2015. Hos de fem Turistinspirationer vil turisterne kunne finde materiale fra destinationen og de mange spændende attraktioner og events, der løber af stablen hen over sommeren. Der er stor opbakning fra både turist- og detailerhvervet, der ser et stort potentiale i at det er lokale samarbejdspartnere, der åbner dørene for VisitVestsjællands Turistinspirationer.

Inspirationerne markedsføres i det nye destinationsmagasin samt på VisitVestsjællands hjemmeside, hvor du bl.a. kan se verdens mest afslappende film.