sct mikkels kirkeSommeren markeres med kirkelig velsignelse – måske i håbet om en lang og givende sommer, når nu det efterårsagtige vejr har hærget så længe.
Vi har samlet en oversigt over hvilke begivenheder og aktiviteter, som finder sted i Sct. Mikkels Kirke sommeren over;

16. juni: Sangkomponisten Carl Nielsen
I anledning af Carl Nielsens 150-års jubilæum er en række hyggelige koncerter blevet planlagt over land og rige. På Dit Slagelse har vi samlet en oversigt over hvor Carl Nielsen hyldes i løbet af 2015. Se dem her. Denne aften i Pakhuset ved Sct. Mikkels Kirke har man allieret sig med den erfarne tenor, Boris Søborg Jensen, der er uddannet fra Syddansk musikkonservatorium og har en stor spændvidde indenfor netop Carl Nielsen kompositioner.
Det er d. 16. juni kl. 19.30.

21. juni: Fælles friluftsgudstjeneste med de 4 bykirker
I forbindelse med Slagelse Festuge plejer de 4 bykirker at afholde fælles gudstjeneste på Frederikshøj i Slagelse, hvor præster, ansatte, korsangere o. lign. fra de 4 forskellige kirker har slået sig sammen til en forhåbentlig skinnende kirkelig velsignelse. Skulle det dog alligevel regne, så trækker man indenfor i Sct. Mikkels Kirke.
Det er d. 21. juni kl. 14-15.

24. juni: Rundvisning
Når nu det er festuge, kommer mange mennesker forbi den fantastiske kirke midt i Slagelse by. Netop derfor er kirken også den 24. juni åben i tårnet og åben for rundvisning ved sognepræst Poul Damsgaard. Rundvisningen starter kl. 14.

15., 22. og 29. juli samt 5. august: Torvedagskoncerter
Sct. Mikkels Kirke har til den første torvedagskoncert allieret sig med organist ved Sct. Peders Kirke, Viola Chiekezi, der d. 15. juli kl. 12 giver koncert.

Den 22. juli kl. 12 er det organist og korleder ved Nørrevangskirken Signe Bech Schnedler, der giver torvedagskoncert ved Sct. Mikkels Kirke.

Den 29. juli kl. 12 er det ligeledes organist ved Nørrevangskirken Torben Bech Schnedler, der giver torvedagskoncert.

Den 5. august er det Lars Nørremark, der er uddannet organist ved det jyske musikkonservatorium – udover det har han en masse erfaring med orglet som hovedinstrument.

30. juli: Rundvisning
Der er åbent for tårnet i Sct. Mikkels Kirke. Ydermere er der rundvisning i kirken ved sognepræst Ole Grabas.

5. august: Rundvisning
Tårnet åbnes for sidste gang i denne omgang, hvor det er muligt at kigge udover Slagelse med den bedste udsigt. Herudover er det muligt at få en rundvisning rundt i krogene af Sct. Mikkels Kirke, da Finn Gjetting kl. 14 tager publikum med ud på en rundvisning af Slagelses flotteste kirke.