Når nu skolerne holder fri, overtager Slagelse Museum gerne historieundervisningen – ved at have historien lige foran sig eller i hænderne. Derfor har Slagelse Museum arrangeret en række aktiviteter, der giver et indblik i hvordan verdenen så ud, dengang far var dreng.

getimage.ashxHenover sommeren er det bl.a. muligt at gå til købmanden på gammeldags manér. Det er muligt at stå bag kassen eller være kunde, der skal købe ind hos den lille købmand. Det er også muligt at lege nogle af de gamle lege, der traditionelt set hørte til i smalle baggårde eller mørke gyder; legevognen står udenfor alle dage, så der er ingen undskyldning.

Derudover er det muligt at lave et historisk orienteringsløb rundt på museet, ligesom man over sommeren kan prøve kræfter med datidens håndværk.

Onsdag d. 22. juli drejer det sig om smedning, hvor der er gang i esserne l. 13-16. Man kan smede sig en gaffel, en krog eller noget helt tredje. Og ligesom på film kan man få lov at slå et rødglødende jern til noget brugbart med en stor hammer.

Onsdag d. 5. august handler det om rebslagning på den gammeldags måde. Her er det ligeledeskl. 13-16.

Så gør gerne holdt ved Slagelse Museum i løbet af sommeren.

Åbningstider i sommerperioden:
Mandag – kl. 10-15.
Tirsdag – kl. 12-16.
Onsdag – kl. 12-16.
Torsdag – kl. 12-16.
Fredag – kl. 12-16.
Lørdag – kl. 10-13.
Søndag – lukket.