De lokale virksomheder i kommunen har fået en større del af de kommunale ordrer. Hvor lokale virksomheder i de forgangne år har stået for omkring en fjerdedel af alle varer, tjenesteydelser og håndværkerydelser til kommunen, viser tallene fra 2014, at andelen er steget til knap 30%.

Undersøgelsen viser, at vores dygtige lokale virksomheder er blevet bedre til at vinde ordrer hos os. Det er virkelig positivt, for når det går godt for vores virksomheder, så går det godt for hele kommunen, siger borgmester Stén Knuth (V).

Andelen kan blive endnu højere

Udregningen af lokale virksomheders andel af salg til kommunen er baseret på virksomheder, der er registreret som hjemmehørende i Slagelse Kommune. Beregningsgrundlaget fra de tre år er ens og kan derfor sammenlignes. Borgmesteren tror på, at andelen kan blive endnu højere.

– Det her var et af mine fokusområder, da jeg satte mig i borgmesterstolen. Vi skal gøre, hvad vi kan for at give vores lokale virksomheder en fair chance for at byde på kommunale opgaver. Vi skal selvfølgelig overholde gældende regler for indkøb, men vi forsøger at rådgive lokale virksomheder, så de også kan byde ind, siger Stén Knuth.

Stigning særligt blandt elinstallationsarbejde

Der er ikke entydigt en enkelt kategori, som giver stigningen, men overordnet er det især lokale håndværkere, herunder elinstallationsarbejde, som viser en stigning. Andelen af virksomheder ville i øvrigt være endnu højere, hvis kommunens lokale busvognmænd blev betalt direkte af kommunen, i stedet for at få betaling gennem Movia som ikke er en lokal virksomhed.