Der bliver nu kortere fra idé til handling, når frivillige initiativer i Slagelse Kommune vil være med til at løfte en social indsats. Ny fleksibel model gør det nu også muligt at søge tilskud, når idé og behov opstår frem for kun én gang årligt.

Motionsforedrag, undervisning, sociale udflugter og arrangementer i foreninger, svømmetræning i et kvindeforum, multikulturelle besøgsvenner og initiativer med fokus på børn, unge og integration. Det er nogle af de ansøgninger, der i 2015 fik glæde af puljen af såkaldte § 18-midler, som støtter frivilligt socialt arbejde særligt med fokus på udsatte borgere.

For at styrke samarbejdet med foreninger, virksomheder, organisationer og enkeltpersoner om frivilligt socialt arbejde i Slagelse Kommune, har Sundheds- og Seniorudvalget besluttet en ny model for fordeling af midler til frivillige tiltag og aktiviteter.

Ny model skal skabe bedre muligheder for det frivillige initiativ
Nye kriterier i modellen skal imødekomme de behov, der er for både større projekter samt for løbende ansøgningsmuligheder for nytænkning og udvikling på det sociale område. Det er fortsat muligt at søge som i den gamle ordning, som nu er blevet suppleret af 2 nye muligheder. Den nye model erstatter den tidligere Frivillighedspolitik.

Det er dog værd at bemærke, at ansøgningsfristen er en måned tidligere end hidtil, nemlig den 15. september.

Fordeling og NYE tidsfrister for at søge støtte til 2016:

 

sk

• For yderligere information om kriterier, målgruppe mv.:
www.slagelse.dk/§18

• Modtagere af tidligere års §18 tilskud, se ovenstående link under:
”Hvordan fordeles midlerne fra § 18 puljen”

Fakta om §18-midler
Servicelovens §18 forpligter kommunerne til at samarbejde med foreninger, virksomheder, organisationer og enkeltpersoner, som ønsker at tage et medansvar for, på frivillig basis, at løse sociale opgaver i kommunerne.

Formålet med puljen er at skabe gode rammer for den frivillige sociale indsats og sikre et udbytterigt samspil og samarbejde mellem Slagelse Kommune, de frivillige foreninger, organisationer og grupperinger til gavn for borgerne i Slagelse Kommune.