Folkeoplysningsudvalget har med støtte fra udvalgets partnerskabspulje givet kommunens skoleelever og lærere en ny og anderledes sportsoplevelse. Slagelse American Football Club (SAFC) er værter for forløbet, der tilbyder skolerne tre træninger af to timers varighed. Klubben stiller uddannede instruktører, træningsplaner og udstyr til rådighed, så eleverne får mulighed for at opleve sporten på tætteste hold.
IMG_1913
Amerikansk fodbold på Broskolen i Korsør
Broskolen var den første skole til at tage hul på træningen. 28 friske elever tog for sig i en buffet af taklinger, touchdowns og spektakulære kast. SAFCs træner var glad for at vise sportens alsidighed frem.

– I Amerikansk fodbold er alle roller på holdet lige vigtige, og derfor kan vi rumme alle skoleklassens typer og kropsbygninger. Vi håber træningerne kan fange elevernes interesse for sporten, når de ser, at alle typer kan bidrage til holdet, ligesom vi også håber at idrætslærerne får ny inspiration til idrætsundervisningen, fortæller SAFCs træner, René Gundsø.

Den åbne skole giver ny inspiration
Et centralt omdrejningspunkt i den nye Folkeskolereform er, at foreningsliv og skoler skal samarbejde mere. I Slagelse Kommune kører dette samarbejde fint, da flere foreninger tilbyder skolerne forskellige forløb, og det er med til at give inspiration til lærerne på skolerne.

– Vi har et rigtig godt samarbejde mellem idrætsforeningerne og skolerne i kommunen. Skolerne er rigtig glade for, at eksperter fra vores lokale foreninger kommer ud og giver idrætsundervisningen en anden dimension, samtidig med at foreningerne får udbredt kendskabet til deres forening og idrætsgren, fortæller Emil Krapper, Idræts- og Bevægelseskonsulent i Slagelse Kommune.
IMG_1899
Folkeoplysningsudvalget støtter projektet
– Vi ønsker at give alle skoler, uanset økonomi, muligheden for at få tilbuddet om Amerikansk Fodbold, og derfor har vi valgt at yde støtte gennem udvalgets partnerskabspulje. Vi følger projektet nøje, og håber at et samarbejde som dette kan få flere aktive unge ud i vores foreningsliv, siger formand for Folkeoplysningsudvalget, Jørn C. Nielsen.