Lørdag d. 5. september kl. 11 slår Slagelse Museum dørene op for særudstillingen Drømmekjoler. Her kan man opleve kjolemoden fra første halvdel af 1900-tallet, og samtidigt få et indblik i datidens håndværk, materialer og design.slagelse museum

I de nye særudstillingslokaler på Slagelse Museum kan man opleve 20 af Grevinde Astrid Ahlenfeldt-Lauvrigs kjoler. Astrid blev født i 1902 ind i en velhavende københavnerfamilie, og blev i 1920 gift med greve Kai Ahlenfeldt-Lauvrig. De flyttede sammen til Bruxelles i 1920’erne, hvor hendes mand arbejde som legationssekretær på den danske ambassade. Astrid tog ofte i disse år på ture til de parisiske modehuse, og i Paris var der rige muligheder for, at Astrid kunne udleve sine kjoledrømme. Hun købte med stilsikker hånd ind hos tidens mest ekstravagante og eftertragtede modehuse som Bauè Soeurs (1890-1930) og Molyneux (1891-1974).

Men det var ikke kun i Paris, at grevinde Astrids drømmekjoler blev kreeret og erhvervet. Flere af kjolerne fra 1950’erne er syet herhjemme i Magasin de Nords kjolesalonen af Ranje, Ejnar Engelbreth.

Kjolerne er ikke blot lavet af de førende modehuset, men også i tidens mest eksklusive materialer som crepe de Chine, silkeatlask, silkechiffon og silketyl tilsat kniplinger. I udstillingen vil det være muligt at opleve modens og håndarbejdets udvikling i tid og rum, akkompagneret af musik og fotografier fra grevindens private samling.

Udstillingen kan opleves på Slagelse Museum fra d. 5. september frem til den 20. december 2015 i museets åbningstid.