Slagelse Kommune tog mandag det første spadestik tilyderlige 25 moderne lejligheder på Rosenkildevej til voksne borgere med autisme. Boligerne opføres som hovedentreprise af den lokale entreprenør Georg Berg. Den samlede anlægssum på projektet udgør ca. 54 mio. kr. Slagelse Kommune udgifter beløber sig til ca. 6 mio. kr. De 25 boliger er fordelt i tre ”U” formede 1-plans bygninger samt et fælles hus. Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet Mangor og Nagel A/S med hovedkontor i Frederikssund.
boliger_tegning_acv
Det er blevet en fast procedure i Slagelse Kommune, at fagfolk, de kommende beboere og deres pårørende er med i planlægningen af nye boliger på handicap- og psykiatriområdet. Det har også været tilfældet denne gang, og derfor er formanden for Handicap- og Psykiatriudvalget også overbevist om, at boligerne på Rosenkildevej får glade beboere, når boligerne står færdige inden udgangen af 2016.

”Slagelse Kommune er blandt de absolut førende i Danmark på autismeområdet, og Autisme Center Vestsjælland er kendt i hele landet som et fagligt fyrtårn. Med opførelsen af disse boliger fastholder og udbygger vi vores ry og målsætning om at skabe gode rammer for borgere med autisme,” siger Anders Koefoed (V), formand for Handicap- og Psykiatriudvalget.

Det første spadestik markerer en udvidelse af Slagelse Kommunes nuværende kapacitet af særlige botilbud til voksne med autisme. Dermed imødegås den store efterspørgsel på boliger som Autisme Center Vestsjælland har grundet deres specialiserede viden om gode botilbud til borgere med autisme.

”Det er glædeligt, at de nye boliger kan bidrage til at fastholde Autisme Center Vestsjællands rolle på autismeområdet. Og at Georg Berg gav det bedste tilbud og dermed er med til at skabe lokale arbejdspladser betyder, at boligerne ikke kun gavner borgere med autisme, men hele kommunen,” siger Anders Koefoed.

Del på sociale medier