webbanner_kalenderI dette efterår har Slagelse Bibliotek sat fokus på mad; og hvilket fokus! Dette har de gjort ved at have en række arrangementer, der hver på deres måde formidler vigtigheden af mad. Vi har samlet en oversigt over arrangementer, der bliver afholdt på Slagelses biblioteker:

5. september – 18. oktober: Da sovs blev til Sauce.
Denne udstilling viser i punktnedslag køkkenets udvikling fra 1950’erne til vores nutid; hvilke redskaber blev brugt i den tidlige efterkrigstid, og hvilke spisevaner har vi fået, som ikke var aktuelle i 1960’erne. Alt det og mere til kan du se på Slagelse Bibliotekerne i ovenstående tidsrum.
Se i øvrigt bibliotekernes åbningstider.

14. september: Litterær og kulinarisk aften med livemusik og øl.
På Korsør Bibliotek kan du opleve Anders Holst Markussen, der er blevet danmarkskendt med sin kulinariske rejsebog, Mælkefyldte Galionsfigurer. Her vil han igennem foredraget tage os på en rejse igennem bogen, der yderligere krydres med et lille musikalsk intermezzo af kokkens søster.
Herudover er det også muligt at smage på øl inspireret af den korsoranske kyst.
Tilmelding nødvendig.

17. september: Hverdagslykke i køkkenet.
Ann-Christine Hellerup Brandt har mere end 300.000 unikke besøgende på sin madblog, Valdemarsro.dk. Her kan du møde den succesfulde stifter ad madbloggen til en snak om, hvordan det kan blive en lykke i køkkenet i hverdagen.
Tilmelding nødvendig.

1. oktober: Mad med ligeglæde.
Mik Schack gæster Skælskør Bibliotek denne aften, hvor han vil fortælle, at danskernes ligeglade holdning til madens kvalitet er ved at ændres; og Mik Schack mener at kunne bevise, at årsagen skal findes i øllen. Du kan høre mere denne foredragsaften på Skælskør Bibliotek, der med garanti bliver underholdende.
Betaling nødvendig.

7. oktober: Litterær aften med ost og vin.
Kom til en litterær aften på Korsør Bibliotek med storyteller, sangerinde og skuespiller Laura Kamis Wrang, hvor der er ostebord. Laura Kamis Wrang vil komme ind på temaet Mad med glæde igennem litteraturen, hvor hun vil give sjove anekdoter herfra.
Tilmelding nødvendig.

13. oktober: Stop spild af mad – foredrag m. Selina Juul.
Debattør og stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad, Selina Juul, gæster denne aften Slagelse Bibliotek, hvor hun vil give os inspirationen til hver især at stoppe vores madspild. Selina Juul er selv opvokset under kommunismens brutale styre i sovjetunionen, hvor butikkerne ofte stod tomme; en diametral modsætning til den virkelighed hun senere oplevede som praktikant i et bageri.
Betaling nødvendig.

Der sker mange ting på Slagelse Bibliotek, og du kan læse mere om både ovenstående arrangementer samt en masse andre på Slagelse Biblioteks hjemmeside.