Slagelse Kommune har et mangfoldigt og sprudlende teaterliv med mange populære forestillinger på højt niveau. Både amatørscenen og den professionelle kunst blomstrer, og Kultur-, Fritids og Turismeudvalget er nu gået sammen med de fire teatre – Borreby Teater, Krabasken, Musicalscenen og Vestsjællands Teaterkreds. Parterne har derfor skabt Teaterpolitisk Forum for at skabe yderligere vækst og opmærksomhed på området.

”Ånden i samarbejdet er, at vi får mere value for money, hvis vi sammen synliggør det fantastiske teaterliv vi har. Vi står simpelthen stærkere, hvis vi hjælper hinanden. For eksempel er det helt oplagt, at vi sammen markerer os på Sct. Michaels nat i Slagelse,” siger Jørgen Andersen (A).

På Kulturnatten den 25. september ruller Teaterpolitisk Forum derfor løberen ud foran Slagelse Bibliotek, hvor der vil være mulighed for at møde de fire teatre og vinde teaterbilletter, og hvor Borreby Teater byder på musikdramatik kl. 19. Samme aften slår Krabasken dørene op, og Musicalscenen går på gaden i Rosengade.

Fælles markedsføring
Fælles pjecer, der fortæller om mulighederne for at få en stor teateroplevelse i Slagelse Kommune, er et af de første konkrete resultater af samarbejdet.

”Som tidligere formand for Krabasken har jeg et hjerte, der banker for teatret”, siger Morten Hass Augustsen (V) og han borreby_teater2fortsætter: ”Teaterlivet er en vigtig brik i kommunens kulturliv, og samtidig er det med til at tiltrække borgere fra omkringliggende kommuner og ikke mindst turister. En styrket indsats i forhold til disse målgrupper er også noget af det, vi vil drøfte i det nye forum.”

Teaterpolitisk Forum er etableret af Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, og udvalget repræsenteres i forummet af Morten Hass Augustsen (V) og Jørgen Andersen (A).