Inden årsskiftet skal Slagelse Kommunes byråd behandle kommunens trafiksikkerhedsplan, som vil beskrive, hvilke områder og hvilke indsatser der skal satses på frem mod 2020 for at nedbringe antallet af trafikulykker. Derfor beder kommunen nu borgere om hjælp med at melde farlige steder ind.

– Vi vil gerne have at vide, hvor borgerne oplever, at der er problemer, og dermed, hvor vi kan forbedre trafiksikkerheden. Det kan eksempelvis være, at man hver dag cykler forbi et vejkryds, hvor man føler sig klemt som cyklist, eller at oversigtsforholdene er for dårlige. Alle input er velkomne, og selvom vi ikke kan love at alle input kommer med i planen, så bliver de alle behandlet seriøst, siger Jørn Ole Didriksen (V), formand for Trafiksikkerhedsudvalget, som er et rådgivende udvalg under Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget.
slagelse kommune
Borgere opfordres derfor til at indberette steder, hvor Slagelse Kommune bør arbejde med trafiksikkerheden. Det kan gøres på kommunens hjemmeside slagelse.dk/trafiksikkerhedsplan. Her kan man også se de steder, som allerede er blevet indberettet.

Målsætning med trafiksikkerhedsplanen er, at antallet af personskader som følge af trafikuheld mindst skal være halveret i 2020. I planen vil kommunen prioritere det trafiksikkerhedsfremmende arbejde for de kommende år og pege på, hvilke indsatser der skal sættes i værk. Derfor er borgere også meget velkommen til at komme med forslag til temaer eller emner, som trafiksikkerhedsplanen kunne have fokus på. Den slags forslag sendes til projektmedarbejder Pia Nielsen på mail piann@slagelse.dk

Slagelse Kommune skal have indberetningen senest med udgangen af september måned.