SONY DSCFonden Storebælts Udstillingscenters planer om at bygge et nyt udstillingscenter for Storebæltsbroen på naturrastepladsen syd for Storebæltsvej i Korsør ser nu ud til at blive til virkelighed. Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget blev på sit seneste møde præsenteret for et dispositionsprojekt af, hvordan det kommende udstillingscenter kunne komme til at se ud.

– Storebæltsbroen er et af de største byggeprojekter, der er blevet gennemført i Danmark, og det fortjener at blive formidlet for offentligheden. Med det projekt, som foreligger, får Storebæltsbroen en værdig udstillingsramme, siger Flemming Erichsen (A) medlem af Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget.

Det nye udstillingscenter skal formidle, hvordan Storebæltsbroen blev bygget og afløse det tidligere udstillingscenter, som lukkede i 2010. Byrådet har tidligere vedtaget at støtte planerne om at bygge et nyt udstillingscenter, og nu foreligger der et dispositionsprojekt, hvor udstillingen bliver tæt inkorporeret i bygningens arkitektur.

– Når det bliver til virkelighed, vil det blive en stilfuld udstilling. Det passer rigtig godt med kommunens strategi om at tiltrække flere turister, og med udstillingscenteret får turisterne endnu en god grund til at besøge Slagelse Kommune, fortæller Johnny Persson (V), medlem af Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget.

Det nye udstillingscenter kommer til at koste 4,4 mio. kr, og pengene kommer fra Fonden Storebælt Udstillingscenter. Derefter er det kommunen, som skal drive udstillingscentret. Det forventes, at man kan begynde byggeriet i 2016.